Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlicna je stvar da se antikoruptivni set vraca opet na proceduru,ali je losa vijest sto vec unaprijed znamo da isti ovi koji ga nisu podrzali prosli put,to nece uraditi ni sada.Kako da jedan SDA,HDZ,SBIH,SBB podrze kad su oni izvor korupcije.
Naravno da od toga nema nista,jasno je da ovim strankama ne odgovara da se podrzi,jer bi onda oni kao izvor korupcije bili prvi procesuirani.Tako da sad za sad ovo ostaje mrtvo slovo na papiru.
Biti ce kao i dosad,da bi sacuvali svoje fotelje i svoje pozicije,zakon ce biti oboren.Kriminalci se medjusobno cuvaju,to je ovdje ocigledno.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Samo da narodu zamazu oci, ovi su podrzali, ali u Parlamentu sigurno nece proci. Eto kao SDA, HDZ, SBB se preko noci dozvali i skontali da bi mogli usvojiti zakone i tako izgubiti silno bogatstvo koje su stekli njihovi lideri i ostatak "utjecajnih" clanova stranke, ma daaajte molim vas
negdje ce zapeti sigurno, u parlamentu ili domu naroda... previse je zakon dobar da bi bio usvojen
"prošli put protiv Vladinog prijedloga zakona su bili SBB BiH, HDZ BiH i HDZ 1990, pa i SDA " SVE REČENO ovime... i onda budale glasaju za njih...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
komunjare o korupciji, a ubice pustaju na slobodu
Zakoni koji su apsolutno nepotrebni. KRIVICNI ZAKONA FBIH podrazumijeva odgovornost protiv korupcije i svega navedenog, dakle ZAKON POSTOJI, samo sto se ne primjenjuje. Zamazivanje oci ljudima.
Ako je Evropska komisija rekla da valja onda ga treba usvojiti. Evidentno je da trenutni nacin suzbijanja korupcije ne funkcionise pa treba naci neki novi nacin.
Ja se bas i ne razumijem u politiku, molio bi nekoga da objasni objektivno dali su ovi zakoni dobri, ako jesu onda stranke koje ne podrze ovo u parlamentu onda stvarno treba likvidirati na izborima.
Sustina ovog zakona je da se formira institucija paralelno sa postojecim tuzilastvom koju bi vladajuca elita koristila kao sredstvo ucjene u reketaskim pohodima. Takvo nesto postoji vec neko vrijeme u RS-u i koliko je uspjesno govori cinjenica da ovih dana vlast u RS-u gasi to specijalno tuzilastvo. Posluzilo svrsi i sad ga ukanjaju da bi sakrili dokaze protiv sebe.
Borba protiv kriminala jeste borba protiv onih koji su to stekli kriminalom, samim tim se nimalo ne nadam da ce ovaj zakon podrzati parlamentarci u parlamentu jer samim tim idu na stetu svojih gazda, na stetu stranaka, na stetu sebe kao pojedinca, a sami procjenite da li se moze sve ono sto oni imaju poput tornjeva, mnogih zgrada, nebodera, trznih centara, jahta, aviona, fabrika, vinograda moze steknuti na zakkonit nacin. Tako nimalo nisam optimist kada je u pitanju da SBB i SDA i HDZ podignu ruke u parlametu i podrze ove dobre namjere VFBiH tako i SDP-a koji je predlozio ove zakone!
I onda se javi Fahro sa pricom da zakon ne valja i mora da je tako :D Ovaj zakon nam je prijeko potreban, ali kad imamo ovkav sistem uredjenja nije sve na Niksicu nego na Parlamentu a bojim se da SDA i SBB struje nisu nesto za ovaj zakon. Sto li?
Ovakav zakon odgovara trenutno tvom ljubimcu Dzevadu Becirovicu i njegovom vozdu, a u praksi je to kriminal.
Kraj svih ovih kriminalaca u SDA ili SBB sumnjam da ce proci koliko god ga doradili,jedinostavno im ovaj zakon ne odgovara jer bi bili pohapseni.
smjesna tije prica upijta lagumdziju kako je pokrao zlatko i slike adila zulfikarpasica i kako su reketasi nakupili visemilionski imovinu u posljendjih 10 takgodina!
Odmah krenuti u postupak oduzimanja i upravljanja nezakonito stecenom imovinom, suditi onim s najtezim oblikom korupcije i kriminala sto do sada nije bilo u praksi, podignuti krivicne prijave za nezakonitu, pljackasku privatizaciju gdje smo mnoge firme izgubili, one koji su krivi u zatvor gdje im je i mjesto!
Ovde se nikome ne mazu oci ! Ocigledno je ko zeli da se bori protiv ovog zla , ovaj zakon je pokusan da se donese nekolka puta i svaki put SDA i SBB obore isti ! E sada narod nek vidi ko sprjecava borbu pa neka na izborima vidi za koga ce glasat !!!!
Oblicna vijest ! Sve pohvale vladi FBiH ! Vidi se ovde ko ispunjava obecanja ali tu je SBB i SDA da se jos malo spase... !
Sve pohvale vladi, dobra vijest za nas gradjane i za SDP koji ce imati bitne cinjenice u njegovoj vladavini!!!
Zbog ovih stvari bi se u Turskoj zapalilo 600 nekretnina od gospode koja nije podrzala ove zakone, medjutim mi smo posebna lokacija na planeti zemlji, ovde je dobro ako si malo namazan i imas nekih tragova lopovluka u svom CV-ju. Sta ce ti danas posten covjek na vlasti, to je jado i kukavica, treba biti lopovcina i znat je..vat matere svima koji nesto kazu protiv tvojih nedjela.
Mislim da ponovno od usvajanja na parlamentu nece biti nista.Ovaj set je nesto sto nam jako treba,nesto sto bi se trbalo podrzati iz prve,ali ocito ljudima koji su glavni i odgovorni za korupciju u ovoj zemlji to ne odgovara,pa zato ga i ne zele podrzati.
Tolika upornost VFBiH da dobijemo zakone koji ce, one koji su se bavili kriminalom i korupcijom poslati tamo gdje im je i mjesto, isto tako i one koji su nelegalno stekli imovinu, oduzeti imovinu i kao naravno kriminalce poslati u nase zatvore. Ali najzalosnije je sto cemo opet imati one koji nece podrzati ove zakone na nekom drugom nivou u Parlamentu npr.i opet cemo imati istu scenu, ali u svemo losem imamo i nesto dobro, tj. da oni koji ne podrze ove zakone su ili kriminalci ili stite kriminalce! SDP je potvrdio borbu protiv kriminala i prije i sad i u buducnosti!
SDP je svoje dokazao, bori se za narod, vise od toga ne moze, jer je demokratia jasna u vezi nadglasavanja; nadam se samo da ce narod reagovati ako ovaj zakon ne prodje, jer ga se direktno tice!
Zakoni koji su apsolutno nepotrebni. KRIVICNI ZAKONA FBIH podrazumijeva odgovornost protiv korupcije i svega navedenog, dakle ZAKON POSTOJI, samo sto se ne primjenjuje. Zamazivanje oci ljudima.