BiH
1

Vlada Brčko distrikta: Preispitati zahtjev za novi sistem naplate struje

SRNA
Brčko
Brčko
Vlada Brčko distrikta donijela je zaključak kojim traži od Upravnog odbora Javnog preduzeća "Komunalno Brčko" da ispita okolnosti i opravdanost zahtjeva za novim elektro-energetskim saglasnostima za kategoriju domaćinstava, koje podrazumijevaju i naknadu za izdavanja takve saglasnosti.

"S ciljem potpune otvorenosti prema građanima potrebno je da Komunalno Brčko, s obzirom da su u pozivima naglašava potrošnja u prethodnoj godini kao osnovi za tvrdnju o prekoračenju priključne snage u odnosu na odobrenu, jasno i nominalno odredi maksimalnu količinu godišnje potrošnje koja odgovara snazi od 23 kilovata, odnosno vršnoj snazi od 11 kilovata, i kako se do ovog podatka dolazi", navodi se u saopštenju vladine Službe za informisanje.

Zaključkom se traži da se svim potrošačima iz kategorije domaćinstava dostave kopije izdatih elektro-energetskih saglasnosti iz prethodnog perioda, a posebno uz obavještenja o prekoračenju priključne snage, ili da ih sužbeno obavijeste da takve saglasnosti ne posjeduju, te da se obrazloži kako se određuje cijena nove elektro-energetske saglasnosti.

"Ukoliko je postojeći priključak tehnički ispravan i ispunjava tehničke uslove, a riječ je o potrošaču koji uredno izmiruje svoje obaveze, nova elektro-energetska saglasnost za povećanje priključne snage se ne naplaćuje. Preporučuje se `Komunalanom Brčkom" da se uzdrži od naplaćivanja naknade dok se prethodno ne učini navedeno", piše u saopšetnju.