Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
=BHF= Ja nisam muslimanka i meni vjera ne zabranjuje alkohol. Za pivu sam rekla figurativno. Nek je lak post svakom postacu ali niko mene i druge koji sjedimo ne smije osudjivati radi toga! U ovoj drzavi ne zive samo muslimani i svi muslimani nisu postaci.
Zaista je Ramazan poseban u nasem gradu. Dusa ovog grada dobije neki poseban sjaj, koji se osjeti ponajvise u vrijeme iftara pa sve do sehura. Tu ljepotu ponajvise osjeti postac. A kad pukne top sa tabije i ezani zauce nema covjeka koji ce oststi ravnodusan, najezis se i ponajvise tada vjernik osjeti slast imana, ljepotu oprosta i milosti Gospodara. Allah je rekao vjernicima post je moj i ja za njega nagradjujem. Pa neka nam bude primljen, neka nam se Gospodar smiluje, oprosti grijehe, uputi nas i olaksa. Ramazan Serif Mubarek Olsun!
Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Sveopcem Dobrocinitelju, Milostivom, Gospodaru sudnjeg dana! Samo Tebe obozavamo i samo od Tebe pomoc trazimo. Uputi nas na Pravi put, na put onih koima si dao Svoje blagodati, a ne na put onih na koje si se rasrdio, niti na put onih koji su zalutali.Amin!
Sasvim je normalno da neko sjedi u kaficima i pije alkohol. Zasto se prigovara i namece nesto sto nema veze s drugima. Masa ih se "narolja" prije ramazana a o pijancevanju za Bajram da ne govorim. Posti i zivi svoj zivot al pusti i mene da pijem hladnu pivu ako mi se pije. Mrzim te komentare. Mene briga za druge i nek bude i obrnuto. Zasto bih se ja u svojoj drzavi snebivala popiti alkohol za vrijeme ramazana? Taman i da sam muslimanka. Gledajte sebe a ne druge.
Nema niko pravo od nas robova da sudimo drugom robu. Ima onaj koji ce nam svima djela prebrojat i odredit nam mjesto. Vjerujmo za sebe, pomozimo ali ne sudimo drugima.
Inače sam iz Tuzle, ali zar Sarajevo nije najljepši grad u našoj dragoj BiH. Koja ljepota, pogotovo u ovom mjesecu..
Hvala,pozdrav TZ
Ja sam izgleda od retkih koji posti i božićni, i uskršnji i ramazanski post na ovim prostorima. Čim počnu postovi i čim počne halabuka oko religije i pominjanje boga i proroka meni pripadne neverovatna muka i jako slabo jedem. A sama atmosfera posta je takva kad i ono malo pojedem odmah sve povratim.
A ti zaobiđi u širokom luku ono što ti se ne sviđa i poštedi nas tih gnusnih komentara.
Proljetni cvijet@ Vrlo rado bi zaobišao ali neće oni mene , na sve strane ih ima ,nedaju oka otvoriti a da ti nešto ne kenjaju i sole pamet. Ja religiju i pošćenje nikad u usta ne bi uzeo da iz paštete ne iskaču svaki dan , a raskezili zube i hoće dakolju i kradu u ime toga svoga boga i pošćenja. Zašto je gnusan komentar?? , pa ništa nisma slagao već rekao istinu šta mislim i osećam , a to je da i ja postoim silom prilika kad i vernici jer mi je muka od religije i riga mi se od nje.
“Allah će sedamdeset godina udaljiti Vatru od osobe koja posti jedan dan na Allahovom putu!”
Bas je srce Alah :-)
Atomac, postedicu te prikladnog odgovora jer ti je praznik i volio bih da me ignorises kao sto ja tebe ignorisem.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
MašAllah :)) Ovo ima samo u Sarajevu. Vjerujem da je samo u Mekki i Medini ljepsa atmosfera, a odmah iza njih je Sarajevo. Nije sto je nase... :)
u Egiptu je, takodjer, prelijepo. oni svoje ulice ukrase raznobojnim lampionima. prelijepo ☺
MašAllah :)) Ovo ima samo u Sarajevu. Vjerujem da je samo u Mekki i Medini ljepsa atmosfera, a odmah iza njih je Sarajevo. Nije sto je nase... :)
Allahu Ekber !
jedva sam dočekao. Doslovno. ☺
Petrosyan !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)