BiH
0

Višegrad: Terenski ured granične policije upriličio Dan otvorenih vrata

FENA
Terenski ured Granične policije Višegrad danas je upriličio Dan otvorenih vrata "Rad policije u zajednici".

Građanima Višegrada prezentirana su materijalno-tehnička sredstva uz demonstracije otkrivanja droge i hvatanja odbjeglih osoba sa službenim psima.

Kako je kazao komandir JGP Višegrad Radomir Vasić cilj je građanima približiti rad Granične policije s ciljem uspostavljanja što bolje saradnje s njima.

"Naš prvenstveni zadatak jeste osigurati kako građanima sigurnost u zemlji, tako i svima koji u BiH dolaze na odmor. Dosadašnja saradnja s građanima bila je na zadovoljavajućem nivou i mi očekujemo da će tako biti i ubuduće", kazao je Vasić.

Prema riječima komandira JPG Višegrad Nermina Mrkaljevića, iako je riječ o prvoj multietičkoj sigurnosnoj agenciji koja je formirana u BiH, još se Granična policija iako dobro opremljena ima određenih problema.

"Kao i sve ostale agencije i mi imamo dosta kadrovskih problema. Još je prisutan znatan deficit koji se pokušava nadomjestiti korištenjem moderne sofisticirane opreme u radu" kazao je Mrkaljević, ističući da terenski ured GP Višegrad pokriva 396 km granice, odnosno gradove Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Višegrad, Rudo, Foču i Čajniče.

Mrkaljević je podsjetio da u ovom dijelu BiH rade četiri odjela i to dva u Višegradu i po jedan u Foči i Zvorniku, te da raspolažu i s jedinicom za podršku i kontrolu rada granične policije.