Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta ova vlast sere? Solarni paneli u potpunosti zamjenjuju unistavanje rijeka.Dole banda vlasnicka.
Solarni paneli uopšte ne zamjenjuju hidroelektrane. Naprotiv, to su dva izvora koja se moraju kombinovati da bismo imali više solarnih elektrana. A o tehničkim prednostima hidro i turbo generatora u odnosu na invertore i solarne panele drugi put, jer sudeći po tvom komentaru, besmisleno je ulaziti u takvu raspravu sa tobom.
Podrška Konjicanima. Ne dozvolite bandi da vam uništavaju dragulje ,naše je nije njihovo. Sve su prodali što je bilo za prodati, čak i asfalt i kamen. Još rijeke, jezera planine su nam ostale
Semir Efendic uzima kesh od arapa da im izdaje dozvole za ilegalna naselja oko Sarajeva. Taj covjek treba biti uhapsen sto prije!
Što niste prosvjedovali kad su se gradile ostale hidrocentrale uništili čitav rječni tok od Konjica do Mostara.
Šta ima Konjic s ovim sto se desava? Protesti organizovat pred vladom RS ili na brani Ulog.. jer svibdobro znate da federacija nema moci zaustavit bili šta što srbi naume tako da ovi protesti u Konjicu nemaju nikakvo znacenje..
Ulog je u RS. zasto se protestvuje u FBiH gdje je svakako zabranjena gradnja. Malo u Banjaluci protestvujte
И рецимо услише се захтјеви ових назови еколога. Шта је следећи корак, рушење Јабланице, Салковца и Грабовице? П.С. Немојте ми давати минусе због ћирилице, прочитајте коментар са разумијевањем. Хвала.
Nigdje veze. HE Jablanica, Salakovac,Grabovica itd su se gradile da bi imali svoju struju a svi ovi novi projekti su čista pohlepa pojedinaca (investora) za zaradom. Bosna i Hercegovina pokriva 100% svoje potrebe električnom energijom, višak se izvozi. Od novih HE bi bio višak od viška na račun prirode. Nadam se da znaš latinicu
Živio sam u gradu kroz koji je protjecala rijeka u kojoj baš i nije bilo u tom vaktu života, ali je grad vrvio od ljudi. Danas je ta ista rijeka čista sa puno biljnog i životinjskog svijeta, ali grad je pust. Pa eto .....
Ustali ali glasali za načelnika i vlast u Kantonu i SDA oni koji su dali dozvole.. Logično...
Godinama se sutilo, a sad kad je izgradnja pri kraju, kao protesti se organizuju. Ustvari vlast moli Boga da je naprave ovi gore, da bi oni pod izgovorom opasnosti napravili jos dvije nizvodno. Iz istog razloga nece i nije im u interesu da turizam na Neretvi dovedu ured, pustaju da velika većina radi na crno, da crno na bijelo ispada da je zarada od toga smiješna i da sve skupa 10 ljudi je prijavljeno, a glasovi idu od istih za svake izbore.
Bravo Konjicani!!! Ponosan sam na sve koji ste se odazvali. 🇧🇦❤️
Svaka čast, svi su ih trebali podržat 👏👏👏
Ovaj protest u organizaciji SDP je čisto politikanstvo. Brana se gradi više od tri godine a oni se tek sad sjetili da protestvuju i to sa nametnutim premijerom Nikšićem u koloni. Neka Nikšić zovne svoje prijatelje "Drgana" i "Mileta" i riješe to onako kako Dodiku rješavju kupovinu zgrade za UIO od 70 miliona KM
Bolje da se HE ne grade jer bi smeće, koje bacaju i učesnici protesta, moglo oštetiti turbine. 🤔
Nadaajmo se da nije kasno jer se taj Ulog vec doata izgradio, najbolje da su ovi protesti bili cim je prvi bager gore dosao.
Ulog je Rs i da hoce ne mogu zabraniti
Menščini sa da vas handri HE Ulog snage 40 MW odnosno EFT u vlasništvu Vuka Hamovića. Male Hidroelektrane su svakako zabranjene.
E moje budale. Hajde dublje u siromaštvo.