BISTRIČAK KOD ZENICE
328

Više od 170 airsoftera u humanitarnom treningu skupilo 6.000 KM pomoći za porodicu Dervišaj

E. M.
Foto: SRK Beta
Foto: SRK Beta
Dvadeset airsofterskih klubova učestvovalo je u humanoj misiji pomoći porodici Dervišaj u sklopu koje je prikupljeno 6.000 KM koje su uručene porodici.

Porodica Dervišaj iz mjesta Nemila kod Zenice nedavno je imala tragičan događaj kada je na gradilištu u Sarajevu poginuo hranitelj porodice. S tim u vezi zbog teške situacije, članovi Sportsko-rekreativnog kluba Beta organizovali su humanitarni airsoft trening na izletištu Bistričak gdje su okupili 20 airsoft klubova iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: SRK Beta
Foto: SRK Beta

Tokom treninga kojeg je obilježilo ugodno druženje i humana misija, organizatori su kazali da je još jednom pokazano da je dokazano šta je airsoft i zdravo druženje u sklopu kojeg je više od 20 klubova i oko 170 takmičara zajedno prikupilo 6.000 KM pomoći porodici Dervišaj.

Foto: SRK Beta
Foto: SRK Beta

Na takmičenju su učestvovali Tvrđava Zenica, Arduba Zenica, SCAR Visoko, Zelene Ptice Žepče, Krusčica Vitez, ASK ONE Tuzla, Ljiljan Zenica, Zmaj od Bosne Gradačac, Fojnica, Bajraktar Kakanj, Vukovi Zavidovići, B-Unit Živinice, Predator Linz, Tigers, Green Beret Wien, Zulu Lukavac, Marxman Doboj, Parabelum Zavidovići i drugi.