BiH
78

Vilsonovo šetalište postaje mjesto na kojem lokalni kriminalci maltretiraju građane

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U toku 2015. godine, prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršeno je ukupno devet krivičnih djela na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Vilsonovo šetalište u Sarajevu sve više postaje mjesto na kojem lokalni kriminalci tokom noći pljačkaju i maltretiraju građane Sarajeva.

Na aktuelnom šetalištu u toku 2014. godine prijavljeno je ukupno 14 krivičnih djela, dok je u prvih sedam mjeseci 2015. godine prijavljeno devet krivičnih djela.

Prošle sedmice nepoznata osoba je uz prijetnju šrafcigerom zaustavila maloljetnike T. B. i S. A. i od njih uzela mobilne telefone.

Najčešća meta napada su maloljetne osobe i djevojke od kojih kriminalci uglavnom uzimaju novčanike i mobilne telefone.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno nam je da su policijski službenici prisutni na Vilsonovom šetalištu, te da je zbog trenutnog stanja povećan broj biciklističkih patrola i policajaca u civilu.

Zadatak policije je, kako navode, preventivno djelovanje kako bi se spriječilo eventualno izvršavanje krivičnih djela, ali i reaktivno u smislu pronalaska kriminalaca ukoliko dođe do izvršenja krivičnog djela.