Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
donesite vi zakon o porijeklu IMOVINE,lako cemo mi za praznike
mozemol mi ateisti onda dobiti 5 dana da odemo na more ? i ovi nazovi vjernici isto ce na planinu more ili dubai...
hajde de...
Svi koji su na buđetu naplati če nerad a privatnici ako ne zarade nemogu naplatiti
Za 550 000 nezaposlenih, svaki je dan vjerski praznik.
Ispade mjesec dana dzabaluka, i to sve na drzavne jasle jer su uglavnom drzavna preduzeca, koja mi radnici izdrzavamo.. Kod poslodavaca, privatnika mogli bi imati jedan dan da obiljeze vjerski praznik placen, a ostalo sve ne placeno. Jada, manje i siromasnije zemlje a najvise vjerskih praznika i to placenih sa grbace radnika.
Jarane vrijedi li ovo i za one koji rade na crno????
I tako to krene...po pet dana za vjerske blagdane, a sljedece ce biti i dnevne vjerske potrebe. Mozda ce zaposleni htjeti ici u crkvu ili dzamiju u radno vrijeme...treba postovati ljudska prava. E jos kad bi se postovala ljudska prava umirovljenika, nezaposlenih i onih sto rade, a place ne primaju, bili bi ko Svica
Toliki neradni Dani u prazaduzenoj drzavi. Nije ni cudo da nam je ovakvo stanje
sta seres u vecini zemalja imaju puno vise praznika i neradnih dana
Tako će u Federaciji BiH pravoslavci i katolici imati još 4 dodatna dana za Bajrame, jer su to dani koji su neradni za sve :D. Nije fer :D
Zaboravih i onaj peti dan za Hidžretsku novu godinu :)
vazno je da se ne radi:))) odakle si alma?
Po meni je to ok. Svima isto, bez obzira koliko ko imao praznika.
Eto kao oni sada nesto rade , vama je svaki dan neradni djubrad lopovska .... Kod privatnika nemas ni praznika ni slobodnog dana , ako odes na bolovanje ceka te knjizica znaci ne smijes ni pomisliti da budes bolestan ... Kako smo mi tolerantni jao jao !!
zato jarane imas sad novi ugovor o radu..ne brini
Kakav bolan ugovor , kod privatnika nema ugovora rade sta hoce ... Ako si mislio na ove uhljebe nema od toga nista vise od pola ih je dalo pare i imaju stele ko ce ih otpustiti iz telekoma i elektroprivrede , mupa , suda , bolnica itd. itd. BGM se oni ne sekiraju ,opet po sirotinji .. Pitaj nekoga ko radi kod privatnika dali ga kaci ovaj zakon samo ce ti se nasmijati ocito nikada nisi privatno radio dečko ... haj sada caos !!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
velika je njihova mudrost
Pa jarane zar nije vrijeme za mjere stednje a ovi od kad su dosli na vlast samo povecavaju teret budzeta a nikako da smanje svoje previsoke plate. Nece ni da cuju o tome!!
Bravo za Reisa i Islamsku zajednicu, borili se godinama sa ovom bagrom. Pravoslavci i katolici vec godinama imaju zakljucene ugovore sa drzavom, samo su nas kocili kao i u ostalim stvarima.
zakljucene ugovore s drzavom??? ugovore??? ti ili nisi dobar u glavu ili stvarno nemas veze sa zivotom.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazović 18. juna 2015. godine dao je povodom početka Ramazan intervju za radio BIR. U tom intervju reis Kavazović je spomenuo jedan veoma važan problem koji se tiče odnosa Bosne i Hercegovine prema Islamskoj zajednici u BiH. Riječ je o nepotpisivanju UGOVORA između države BiH i IZ. Ovaj problem niko ne stavlja na dnevni red, a izjava reisa Kavazovića o tom pitanju promakla je neopaženo. Podsjećamo da je država BiH bez ikakvih komplikacija potpisala UGOVOR sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Katoličkom crkvom. Međutim, kada je na red došlo potpisivanje istog UGOVORA i sa Islamskom zajednicom u BiH nastupile su blokade. Ovo je ješ jedan dokaz da su muslimani u Bosni i Hercegovini u podređenom položaju u odnosu na pripadnike drugih vjera. Evo šta je rekao reis Husein ef. Kavazović o tom problemu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bezobrazluk , FUJ, hocete pare i za Neradne dane praznika?, a ionako vam je svaki dan neradni