BiH
53

Verbalno napadnuti vjernici ispred Atik džamije u Bijeljini, jedna osoba uhapšena

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija u Bijeljini uhapsila je u nedjelju muškarca J. J. iz tog grada koji je kasno sinoć vrijeđao imama Atik džamije i okupljene vjernike islamske vjeroispovjesti u Bijeljini.

Muškarac inicijala J. J. koji je bilo u putničkom automobilu Peugeot vrijeđao je i upućivao pogrdne riječi, kao i prijetnje u momentu dok se nalazio ispred vjerskog objekta u ulici Vuka Karadžića u Bijeljini.

Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su identifikovali i pronašli J. J. iz Bijeljine.

O svemu je obaviješten postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se J.J. prekršajno sankcioniše.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina danas je saopćeno da je J. J. na osnovu Zakona o javnom redu i miru sankcionisan zbog prekršaja vrijeđanja i ugrožavanja sigurnosti prijetnjom napada na život i tijelo.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić kazao je za Klix.ba da je sve krenulo tako što je J. J. počeo vrijeđati ženu koja je nosila maramu.

"Sve vrijeme je vrijeđao bez obzira na to što je zaustavljao saobraćaj. Spominjao je sve ovo vezano za Srebrenicu", rekao je ef. Camić.

Dodao je da je pratio ženu sve do džamije gdje je otvoreno počeo provocirati i sve džematlije.

"Naravno mi nismo nasjeli na njegove provokacije, nego smo odmah pozvali policiju koja je reagovala i on je uhapšen. Ovo je drugi incident za vrijeme ovog ramazana, ali je prvi put da je bilo direktno vrijeđanje vjernika", kazao je ef. Camić.

Na kraju je pohvalio rad policijskih struktura koje su odmah nakon prijave reagovale i uhapsile osumnjičenog.