82 pozicije
34

Veliki javni konkurs VSTV-a: Traže se glavni tužitelji, predsjednici sudova, desetine sudija...

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Visoko sudskog i tužilačko vijeće BiH (VSTV) nedavno je objavilo javni konkurs za čak 82 pozicije u bh. pravosuđu.

Traže se kandidati, između ostalog, i za glavne tužitelje Tužilaštva Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, Doboju i Istočnom Sarajevu. Ukupno je 19 rukovodećih pozicija otvoreno za prijavu.

Traže se i dva zamjenika glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, a otvorene su pozicije i za popunu funkcija predsjednika sudova u Livnu, Odžaku, Orašju, Kiseljaku, Tešnju, Bijeljini, Banjoj Luci, Foči, Modriči i Šamcu.

VSTV je raspisao javni konkurs i za popunu jedne pozicije sudije u Sudu BiH, sudije u Vrhovnom sudu FBiH, tri pozicije sudije u Vrhovnom sudu RS-a, zatim u Apelacionom sudu u Brčkom.

Osam pozicija za sudija je otvoreno u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a traže se sudije i na kantonalnim ili okružnim sudovima u Tuzli, Goraždu, Odžaku, Zenici, Širokom Brijegu, Bihaću, Mostaru, Bijeljini, Banjoj Luci, Prijedoru, Doboju, Trebinju...

Čak 15 sudija traži Općinski sud u Sarajevu, deset Općinski sud u Tuzli, a pet u Zenici. VSTV je raspisao poziv i za stručne saradnike (9 pozicija).

Kompletan javni konkurs možete pronaći ovdje.