Otežan saobraćaj
0

Velike gužve na magistrali: Od Mostara prema Jablanici se vozi u kilometarskim kolonama

G. Š.
Na magistralnoj cesti M-17 od Mostara prema Jablanici su velike gužve u saobraćaju. Vozi se otežano u kilometarskim kolonama uslijed velike frekvencije vozila i loših vremenskih uslova kao i pojedinih dionica magistrale.

Inače je vikendom na ovoj magistrali velika frekvencija saobraćaja, a danas je dodatno pojačana zbog održavanja tradicionalnog mevluda u Blagaju koji je okupio destine hiljada vjernika.

Poseban izazov za vožnju je kroz Donju Jablanicu jer je na jednoj dionici magistralne uklonjen asfalt uslijed radova, koji su upravo u cilju smanjenja gužve tokom ovog vikenda obustavljeni, da bi se saobraćaj mogao odvijati u obje trake.

Na toj dionici magistrale se izvode radovi na sanaciji slijeganja trupa ceste koji su trebali biti okončani 12. maja, ali da su zbog vremenskih uslova produženi za sedmicu dana.

Kako je najavio izvođač radova od ponedjeljka će biti postavljena saobraćajna signalizacija, te će se saobraćaj odvijati naizmjenično dok se radovi koji su produženi do 19. maja ne okončaju uspješno.

Podsjetimo da je ova saobraćajnica najprometnija magistrala u našoj zemlji i da se neprestano stvaraju gužve zbog radova na pojedinim dionicama ceste.

Ali ne nalazi se sistemsko rješenje kako bi se radovi izvodili bez velikih reperkusija na učesnike i pronalazak adekvatnog rješenja, da se saobraćaj konačno odvijao normalno i bez zastoja.