Uslijed nevremena
0

Velika šteta na Fabrici vode u Goraždu

SRNA
Goražde
Goražde
Olujno nevrijeme nanijelo je veliku štetu Fabrici vode i Motelu "Bazeni" u Vitkovićima, kod Goražda, potvrdili su Srni u Opštinskom štabu Civilne zaštite Goražde.

Tehnolog u Fabrici vode Semir Pleh rekao je novinarima da je vjetar odnio kompletan limeni krov sa Fabrike vode, dok je lim na drugom dijelu objekta, iz kojeg se grad snadbijeva vodom, ostao gotovo netaknut.

"Posjetili su nas iz Civilne zaštite i načelnik opštine Muhamed Ramović i dogovorili smo da se zaštite filteri sa vodom koje sada od otkrivenog dijela objekta dijeli samo zid. Tako ćemo u velikoj mjeri osigurati bazene sa vodom", rekao je Pleh. 

Zbog oštećenja dalekovoda, nestalo je struje, a onda su stale i pumpe za transport vode pa je grad juče nekoliko sati bio bez vode. 

Strahovito jak vjetar uplašio je goste obližnjeg Motela "Bazeni" koji su zbog bezbjednosti napustili objekat.

Direktor motela Amir Dragolj kaže da je vjetar skidao limove i grede sa krova koji su  letjeli na sve strane, dodajući da su gosti u strahu otišli. 

Prema njegovim riječima, uništeno je više od stotinu metara kvadratnih krova, polupana su stakla u velikoj sali, tenda na terasi je uništena. 
U naselju Vitkovići vjetar je oborio nekoliko stabala. U Opštinskom štabu Civilne zaštite Goražde kažu da je prijavljena minimalna šteta na nekoliko privatnih kuća.