Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jbmti u ZG-u nisam vidio psa lutalicu ima vec neko vrijeme, sluzbe ih trpaju valjda i stavljaju u azil za pse gdje se vlasnici trebaju javit u odredjenom roku inace idu u vjecna lovista...tesko je izbalansirat eutanaziju i zivot te zivotinje, ali s obzirom da u svakom leglu ih ima po 8-10, mora se to rijesit, inace dolazi do ovakvih slucajeva...
Ne samo da se vlasnici jave, nego svaki napušteni pas znači i kaznu za vlasnika.
Sad dal je napusten ili je pobjegao ili je jednostavno pas lutalica kojeg ako nitko ne zeli udomit-uspavaju, to ne znam kako rjesavaju? Mislim da otkriju to po chipu kojeg svaki pas mora imat po zakonu
uzmi automatsku i pobij kerove lutalice pa ces vidjeti odgovor vlasti u veoma kratkom roku...koja smo mi banana drzava
Pusti ćuku neka luta , ko će ćuku pojist, di si vidio janje lutalicu..
narod je kriv za sve cuke lutalice
Do juce smo svoju krvnu bracu nozevima klali kao stoku sa blagoslovom toga istoga 'zapada' koji nam sada sugerise da je unistavanje pasa lutalica 'nehumano' in neprihvatljivo rijesenje. Ko vas ne zna skupo bi vas platio. Kako se problem pasa lutalica rijesava na zapadu - unistavanjem. Samo, na zapadu se to unistavanje zove 'uspavljivanje' a ubijance dijece i zena se zove nanosenje 'kolaterale stete'. Kakvo licemjerje.
*"kolateralne"
Ne serite..kladim se da su djeca super radosna sto ne moraju u skolu ;) svi zadovoljni osim roditelja..zar moze bolji scenario? ;)
@SheRains kako su djeca sada tuzna..veceras ce sanjati skolu i knjige..i kako uce i dobivaju petice..my ass ;)
haj se javite sad ove grupe sto pricaju zastita zivotinja, ovo ono,....
ne znam sta se komplikuje dzaba, kakve sjednice, kakve pare, kakvi azili...
Sta ce u skoli? Nek' se uhvate lopate!
Pušku i pobiti ove pse. Ako će nekoga ujesti i načiniti štetu bolje ubiti
@Bosanski_Tornado vidi slike..golubovi hodajucpored njih..a da djecu napadaju..da roditelji nisu malo pickasti?
@SheRains ma lutalice su kuleri..gradska raja..ne jebu nikoga ni 1% hoce malo lajat na auta, to im je kao sport..ostatak dana izlezavanje na asfaltu.. Ovi ljudi, seljacine obicne, bez ikakvog razloga ih knstantno maltretiraju..
Meni vi niste jasni. Jadni izgubljeni bosnjo zeli da kopira zapadne vrijednosti pa sada sav zbunjen ne umije da nadje nacin da rijesi problem tih pasa lutalica. Zar vi jos ne znate da 'zapad' uvijek jedno govori a drugo radi? Zapad vam sugerise da ne unistavate te pse a na zapadu ti isti psi bi bili unisteni u roku od 24 sata.
@SheRains; "unistavanje" je nesto izmedju 'ubijanja' i 'uspavljivanja." Rijec 'ubijanje" ima prizvuk mrznje. Rijec 'uspavljivane' ne odrazava moralnu tezinu cina kojim se prekida jedan zivot, makar is zivotinjski.
sace to fikret abdic -babo rijesit'
Zvat Kineze i problem rijesen.