BiH
0

Većina krovova objekata domova zdravlja u KS očišćena od snijega

FENA
Krovovi i krovne konstrukcije većine objekata domova zdravlja na području Kantona Sarajevo očišćeni su od snijega, a uz jedinice civilne zaštite, u tim radovima umnogome su sudjelovali uposlenici tih ustanova.

Portparol Doma zdravlja KS-a Arman Šarkić potvrdio je Feni da će se sutra početi čišćenje krova od snijega i skidanja ledenica s objekta doma zdravlja Vrazova, te da će dok traju ti radovi biti zatvoren parking. Za to vrijeme bit će preusmjeren i prilaz za sanitetska vozila.

U okviru JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo djeluje devet domova zdravlja. Usljed snježnih nepogoda, velika oštećenja zabilježena su na objektu doma zdravlja u Starom Gradu, a materijalna šteta se procjenjuje. Krov na tom objektu je očišćen, a djelatnicima je u tim radovima pomogla Vatrogasna brigada s Vratnika.

U toku je čišćenje od snijega krova na objektu doma zdravlja na području općine Novi Grad. Tokom dana trebalo bi, uz pomoć civilne zaštite, od snijega da bude očišćen i kosi krov na objektu doma zdravlja u Hadžićima.

Objekt doma zdravlja u Vogošći gotovo u potpunosti je očišćen od snijega, situacija je slična i na objektu u Novom Sarajevu, a stanje na objektu doma zdravlja u Trnovu je pod kontrolom.

Od snijega je prilično očišćen i objekt doma zdravlja na Ilidži, dok je s krova objekta doma zdravlja u Ilijašu snijeg očišćen oko 60 posto.