BiH
0

Večeras pomoć u opremi vatrogascima u Trebinju

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Rukovodstvo Vatrogasnog saveza Republike Srpske /RS/ donijelo je odluku da se na požarištima u Trebinju hitno uputi dodatna oprema i neophodna sredstava za gašenje vatrene stihije, izjavio je Srni predsjednik Saveza Mile Međed.

"Rukovodstvo Saveza obišlo je okolinu Trebinja i utvrdilo da je stanje veoma teško. Jedan broj aparata za gašenje požara je uništen i odmah smo odlučili da na teren uputimo kablove i materijal neophodan za gašenje požara koji bi trebalo već večeras da stigne do ugroženih područja", rekao je Međed.

On je dodao će Vatrogasni savez RS nastaviti sa pružanjem pomoći, a jedan od prioriteta je i dostavljanje čizama ljudima koji se bore sa vatrom. Međed je apelovao na policijske snage da se maksimalno angažuju na hapšenju osoba koje su podmetnule požar. 

Na području Trebinja danas su izbila dva nova požara i to u prigradskom naselju Pridvorci, gdje je vatra prijetila kućama i na Trebinjskim brdima. Šef odsjeka Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić rekao je ranije Srni da je požar u Pridvorcima pod kontrolom, a trebinjski vatrogasci pokušavaju da lokallizuju i vatrenu stihiju u Trebinjskim brdima.

"Teška je situacija i na Zubcima gdje je krak požara otišao prema Bogojević selu i dalje prijeti visokoj šumi na Zubačkim ublima, a drugi krak se spušta prema selima Tuli, Kraju i Potkraju", kaže Ćurić, dodavši da se vatrena stihija širi i prema selu Uvjeća i Petrovom polju.

Najugroženija područja danas je obišao i direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder sa saradnicima.