BiH
0

Večeras akcija uklanjanja nepropisno parkiranih automobila

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Potpredsjednik Federacije Mirsad Kebo prošetat će večeras u 21.30 sati užim centrom Sarajeva u društvu paraplegičara, civilnih i ratnih žrtava rata i razgovarati s njima o problemima s kojima se suočavaju prilikom kretanja gradom.

" Veliku poteškoću predstavljaju parkirani automobili odnosno terenci koji osobito u večernjim satima onemogućavaju prolaz invalidima, građanima u kolicima i starijim osobama koje se teže kreću", navodi se u saopćenju iz kabineta potpredsjednika FBiH i dodaje da se on na taj način solidariše sa tom kategorijom stanovništva.

U pratnji potpredsjednika Kebe bit će predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić, policijski komesar MUP-a KS Himzo Selimović, pripadnici Jedinice za podršku MUP-a KS, te pripadnici Službe KJKP "RAD“ koji će ukloniti nepropisno parkirana vozila.

"Sve što će se večeras dešavati ima za cilj vraćanje povjerenja građana u institucije sistema, ali i podršku nadležnim organima vlasti u Kantonu koji pokušavaju da sistemski riješe problem parkiranih vozila i tako olakšaju odvijanje života na gradskim ulicama", navode iz kabineta potpredsjednika FBiH.

Većerašnja akcija će se odvijati na potezu Sebilj - Vječna vatra.