BiH
0

Vaillant donirao opremu, montažu i servis za SOS Dječija sela BiH

FENA
Ugovor o saradnji između kompanije Valliant i SOS Dječijih sela BiH o doniranju opreme, montaže i servisa za potrebe "utopljavanja" SOS porodičnih i kuća za mlade, potpisan je danas u SOS Dječijem selu Sarajevo.

"Vrijednost donacije je 13.000 KM i ovo je samo početak saradnje s kompanijom Vaillant koja je najavila podršku Dječijim selima i u budućnosti", kazala je Feni Una Mesić, saradnica za komunikacije iz SOS Dječija sela BiH.

Ističe da je misija ove organizacije osigurati topli dom za svako djete i kompanija Vaillant im je u pomogla da rade na utopljavanju porodičnih kuća, kako u SOS Dječijem selu Sarajevo tako i u Dječijem selu u Gračanici.

Budući da SOS Dječija sela BiH imaju 29 porodičnih kuća i četiri kuće za mlade, postoji velika potreba za održavanjem objekata i prateće opreme u njima.

"Vaillant je odlučio donirati opremu i montažu za jednu SOS kuću za mlade te pokriti troškove servisa za 16 porodičnih kuća u Sarajevu", kazala je Mesić.

Direktor Vaillanta za BiH Semir Botić kazao je Feni da će oprema koju je ova kompanija donirala Dječijem selu doprinijeti uštedi u potrošnji energenata.

"To je i ono što se uklapa u našu poslovnu viziju kroz ekonomičnost, sigurnost i efikasnost", kazao je Botić.