Zlatnim klasjem okićena
0

Uživajte u prelijepim bojama jeseni u Sarajevu

Klix.ba
Jesen je odavno stigla u našu zemlju, a osim kiše i prvog snijega donijela je sa sobom i divne, oku ugodne boje i pejzaže.

Sarajlijama omiljeno Vilsonovo šetalište okupano je nijansama žute boje i pruža predivan prizor. Šetači još uvijek koriste priliku za ugodne šetnje po mekanom, tek opalom lišću. Pjesma jeseni

O jeseni, došla si nam zlatnim klasjem okićena Lijepa kao djeva mlada, kad pred oltar s dragim stupa Vedra kao duša ljeta, čarobna ko mjesečina O Jeseni suzna!

Donijela si život novi! - Ta ljetos smo svakog dana Znoj i krvcu lili na tlo davno neorano Dok nas žarko sunce peklo s našeg neba plavetnoga

O Jeseni rana!

A sad ljupko, zamamljivo smiješe nam se žita draga U baščama voće zrelo, i u brdu grožđe slatko A u nama srca biju žarkom čežnjom obojena O Jeseni blaga!

I mi čili, razdragani jurimo na polja plodna Pjevajući pjesmu našu, dok džeferdar selom puca I sve ječi kroz poljanu kao burni pozdrav Tebi O Jeseni rodna!

I žanjemo sve dok svuda ne spusti se večer kasna I oglasi sitno zvono s visokoga ozgo brijega Pa se cijelim krajem širi ko blagoslov Majke Naše O Jeseni krasna!

Antun Branko Šimić