Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za west mostar pa jedi, jeo si i 1993, ko ti branid a jedes i sad?
@west_mostar Sta bi ti dao da si pametan i obrazovan Jerko Ivanković Lijanović! Radi malo na obrazovanju i kulturi, valjati ce ti u zivotu!
@west mostar, Pojedi vagon govana iz Hrvatske kada su ti tako draga. Znam da bih voljeo vidjeti Mostar kao dio svoje skuturije, ali taj film neces gledati.
Apsolutno dobar zakon, koji treba da štoto domaću proizvodnju, odnosno da omogući da se ona razvije. Hrvatska za podsticaje svojim poljoprivrednicima izdvaja oko 1MLD KM, dok naši ni 60-tak MILIONA KM. Isti je slučaj i sa Srbijom. Kupuj domaće , jer ćeš tako i uslovno reći sebi i svojima omogućiti da zarade od rada i domaće radinosti, a ne uvoziti iz Srbije , SLO, CRO sve i svašta. Tu bi veliku ulogu trebali da odigraju i JAVNI EMITERI I Vlade BiH, FBiH i RS koji trebaju da promiču tu kampanju . Svake godine je deficit BiH preko 4 MLD KM , pa svako ko se razumije u ekonomiju može vidjeti štetna dejstva uvoznog lobija Swisliona,Podravke, Mercatora, Konzuma,Delte i drugih proizvodnih i trgovačkih lanaca na privredu BiH: Također, ovu KRILATICU već godinama koriste i u SLO, CRO i Srbiji, tako da je smatram potpuno legalnom, i da konačno ovi naši narodi u BIH dođu pameti. Treba uvesti kao u dobro Titino vrijeme BILATERIZAM u trgovinskim odnosima sa susjedima.
prije bi pojeo govno iz Hrvatske nego tvoju tortu, majmune neobrazovani. eto ti burduš danas dolazi u posjetu sarajevu, pa se druzite .
Jerko Ivanković Lijanović - Biografija Rođen 15.11.1969., u Kočerinu, općina Široki Brijeg. Završio Poljoprivredno - prehrambeni školski centar Sarajevo, 1986. godine. ( SSS, KV mesar III. stepen). Ovo je preuzeto sa http://www.parlament.ba/poslanik/1/0/44.html ....Jasno mi je onda zasto gdin. Jerko nezna da ovo sto on predlaze, mada ga podrzavam nacelno u ideji, se kosi sa sporazumom o slobodnoj trgovini koji je BiH poodavno potpisala ;) Naravnom, na svoju stetu. Krsenje ugovora su predvidjeni i penali...ali o tome niko ne govori ;) no, ako mislite da je ovo problem, sacekajte da udjemo u EU...tek onda od lokalne proizvodnje nece biti nista ;) I dalje mi niko nije odgovorio - sta cemo mi (balkanske zemlje) u EU? Gdje je nasa korist od toga? Osim viznih olaksica i pristupnih fondova. Rijesimo se prekomjerne administracije, novca ce biti dovoljno za sve razvojne projekte. 60% naseg BND-a odlazi na plate ublehasa u administraciji.
@lekotr: Ali moras priznati da je dobar start? Jer kvalitet bez ulaganja ne postoji. Ovako, moci ce se naci nesto novca, da se fokusira na sam kvalitet BiH proizvoda.
ma nije samo do lobija. jerko sva tvoja zapadna hercegovina ce radije piti smece iz jane nego vodu iz tesnja. samo jer je iz tesnja tj bosnajcka. no ko je bosnjacima kriv pa sami sebe ne razvijaju.