Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne mogu da vjerujem da nije bilo mogućnosti za bolju opremu nego se koristi monitor iz 1980. godine, ili je bilo mogućnosti ali...?
Bila je mogućnost da neko na piku kupi monitor za 20KM star 15 godina nebitno, al radnicima zao dat 20 maraka, ko veli nije moj problem sto je ujedno metafora za društvo generalno kao i državu komplet. Ako nije moj problem ne tice me se. I nemoj da mi neko kmeci ovdje sto drzava nije dala cvanciku za monitor
Moja mati je imala tumor na mozgu ( dobroćudni ),doktori u Tuzli su joj spasili život.Toliko su posvećeni da žrtvuju svoj život kako bi drugima pomogli.Profesionalni ,ljubazni i direktni, sve ti kažu bez okolišanja.Želim svaku priliku da iskoristim kako bi im se zahvalio, koliko goda da to činim malo je... ❤❤❤
Bio vise puta na klinici lezao.Sestre su jako susretljive i nevideni radnici za Pohvaliti!Zalosni je vidjeti bar ovu Osnovnu opremu koja je jako stara i spora.Postoje Farmaceutske firme koje daju Bonuse istim klinikama jer tako i posluju, sav taj Bonus ( zna se o kojem se prica a takode i zna se koje su Farmaceutske kuce, koje obilaze) taj bonus se Doktorima daje u Laptopima za Licnu upotrebu, za Putovanja i slicna gotivljenja.Kancelarije doktora su opremeljene naravno novom opremom i sl.
Blago onom ko zaobidje cijeli UKC, a i ovo odjeljenje gdje je glavna sestra narogušena do te mjere da vrijedja i pacijente i pripravnike
Ovdje samo vidimo kako grčevito sjede za računarima.
Radim na neurologiji . Od svog prvog dana , kada sam vidio prvog pacijenta , zahvaljujem se Bogu svaki dan na zdravlju . Cuvajte se !
Gledaj doktora i ono strajkuje da mu je mala plata,radio bi ti meni za lunch paket kao u ratu
A ti inače sipaš barut na otvorenu ranu i ušivaš je zubima, a slomljene kosti spajaš štaflom. Najbolje onda da nikako ne rade.
Sram da te bude. Doktori su zivuci heroji!
hrana je veoma nezdrava a skoro svi jos uvijek piju kafu sa secerom, i koriste se ogromne kolicine secera a da stvar bude jos gora na tv gledamo onu nanu koja reklamira kao bosansku kuhinju sa 99% nezdrave hrane..smelja ono masno i slatko..to bi trebalo zabraniti i uvesti obrazovanje stanovnistva ..nije dovoljno doktor solak vec treba i druge tvkuce..kad pomislim sad ce ramazan pa kad pocnu one neibrazovane kuharice za svojim ubiticnam receptima
Imao sam izuzetno loše iskustvo na ovom mjestu, neprijatno i bezobrazno osoblje, a o higjeni da ne govorim.
"Tokom prošle godine od 840 hospitaliziranih pacijenata zbog moždanog udara čak 414 je žena " Čak 414 žena i samo 426 muškaraca.
Ležao gore 7 dana ne dao bog nikom ako vas uhvati praznik i vikend imate sreće ako u 7 dana vidite doktora na viziti ujutro uglavnom nekog mlađeg na dežurstvu. Da vam izmjere krvni pritisak čekao sam po cijeli dan. Istina je svaka ćast smjenskim sestrama odrađuju pravi posao i imaju puno posla a doktori nos u nebesa i hoj mi se hoj.
Ovi jos nazalost neznaju da postoji internet u bolnici. Mislio sam da je u prijedoru bolnica kao stala al vidim da je i u tuzli kokosinjac
I još jedna stvar kada bi naši novinari se bavili istraživačkim novinarstvom umjesto influensera, trebali bi postaviti pitanje svim većim med. ustanovama a prvenstveno zavodu zdr. osiguranja zašto trombektomija nije plaćena kao procedura i zašto se ne izvodi u našim ustanovama? Sve zemlje regije rade trombektomije samo mi ne! To je pitanje kojim se novinar klixa treba baviti a ne koliko je neka pjevačica zakazala koncerata.
Za rs Las Vegas
Poštovana dr.Aida u svim zemljama jedna od spasonosnih metoda je trombektomija, ali vi neurolozi nemate sluha za to. U svim zemljama Evrope i regiona trombektomija je metoda izbora za odgovarajuće slučajeve, tako da bi ovaj index smrtnosti bio manji!
SDA obotnica upravlja UKC Tuzla
Moždani udar u velikom procentu sa sobom nosi smrtni ishod, a ukoliko pacijent preživi, nerijetko je sa trajnim i teškim oblicima invaliditeta. Nakon pokretanja procesa, kojeg moždani udar sa sobom nosi, pacijenti u najtežim stanjima bivaju smješteni u posebnu jedinicu koja se nalazi u UKC-u u Tuzli. U prostorije gdje se odvijaju grčevite borbe za život ušla je ekipa portala Klix