Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A koliko će Strabag platiti penale što kasni na tunelu Karaula 6 mjeseci i to isključivo svojom greškom? Ili će jeftino kupiti nekog ministra i sve će proći tiho ?
Zašto Strabag, zašto ne domaće firme?
Da se ne vide tragovi.
Nemamo dovoljno mozgova, bas zbog toga ..!
Izvoi iz krivične prijave protiv Saše Dalipagića i Denisa Zvizdića: Gradnja Pelješkog mosta predstavlja "projekt svih projekata" u Republici Hrvatskoj koja će ispoštovati sva prava Bosne i Hercegovine na taj most, rekao je Butković.
BiH ima prava na taj most ??? KOJI PRIPADA REPUBLICI BIH.
Ja jesam za izgradnju ali mosta koji će preko Piranskog zaljeva spajati Hrvatsku direktno sa Italijom, da u Međugorje mogu dolaziti talijanski turisti bez plaćanja vinjete Slovencima !! Al imam osjećaj da će mi ta želja ostati pusta :)) Ono kao međunarodna Arbitraža parlamenti saglasnoti ugovori i to. A ne po kratkom psotupku: Hajd nek uputi BIH neke primjedbe: KAO IMA PRAVO NA TO ??
Vlasnik Hrvatska ćekispoštovati zahtjev BiH na mostu između BiH koji je vlasništvo Hrvatske i mosta preko neumskog zaljeva gdje je HR VATSKA POGOTOVO VLASNIK ??? Ma ovdje treba odmah nekog uhapsiti, pa nek za svoje tvrdnje o vlasništvu Hrvatske dostavi dokaze. Hrvatska može zabraniti izgradnju mosta u Svilaju iako je to protiv svih Evropskih konvencija i pravila , a graditi most preko teritorije BiH ne može, niti će joj to neko dozvoliti , niti joj može dozvoliti, niti ima ovlaštenja da dozvoli.
@kiksi10 U međunarodnom pravu nažalost nema u BiH uobičajenog termina: nelegalna izgradnja. Odmah uleće SIPA, izuzima dokaze i lišava slobode , ko god se odvaži da stavi svoj potpis. :) Samo naprijed Pizdiću, ah što imam merak da te karam.
Hrvatska će ispoštovati zahtjeve BiH ??? Otkad to BiH ima pravo postavljati zahtjeve VLASNIKU Hrvatskoj ? dDakle vlasniku se postavljaju zahtjevi a vi ovdje tvrdite bda he Hrvatska Vlasnik ?? Da ste rekli da se Hrvatska obratila sa nekim zahtjevom za odobrenje još bi vas i mogao slušati. OVdje je riječ i veleizdaju i Pizdić, Bakir Izetbegović i Saša Dalipagić odmah moraju biti uhapšeni da spriječi ovo krivično djelo odnosno NASTUPANJE ŠTETNIH POSLJEDICA !
Nakon Sutorine i morskog izlaza kojeg je imao bosanski a ne srpski ili hrvatski da ne spominjem crnogorskog Kralj Tvrtko 1382 Tihić pokloni teritoriju Crnoj Gori. ¸Evo sad po principu čiji most njegovo i more, ode i Neu u Hrtvatsku. A Saši Dalipagiću i Denisu Zvizdiću ode krivična prijava SIPI. Kao i svakom drugom ko bude umjesto tunela gradio mosta preko bosanskog izlaza u teiortorijalne vode.
Toš hi ti tužiti...hahahahahhahahahahhahaha Uštini se i skontaj, ništa to nije naše i Neum smo dobili od Tite, a to o katoliku Tvrtku i bosanskoj državi prije dolaska osmanlija niđe veze sa pelješkim mostom ili mostom kod Svilaja...
@sagitarius Idi konju prvo pogledaj čija je bila Makarska prije Turaka. A onda koje je čega vlasnik bio u osamnaestom stoljeću do ušća Neretve, što je kod međunarodne arbitraže važćan dokaz. Što se tiče krivične prijave svako je može podnijeti, a tužilac na osnovu natpisa i sam može započeti istragu. A međuanrodna arbitraža je neophodna, ako se već vodi u sporu Hrvatske koja na identičan način priječi izlazak Sloveniji u teritorijalne vode.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Iako znam da cu sigurno dobiti minuse na komentar stvarno ne kontam zasto graditi most u svialaju kad ima samo 11 km autoputa i ne povozuje nista, a ne kod Gradiške kad ima sve autoput do 2. najveceg centra u BiH i da se napokon autoput Banja Luka - Gradiska poveze sa evropom i da dobije zancaj.
Zato što je na trasi Panevropskog koridora Vc, a Banja Luka nije. Nije bitno što je sada 11 km.
Nego,ovaj,kakvo ce vrijeme bit za 1.Maj ?🤔
Kiša i hladno :(((((
Metnuće oni most nama i ćundaru poveliku.
hahaha, e ove dvije slike su nasa "slika i prilika"...hr ministar, mlad covjek i bh zamjenik ministra, oronuli metuzalem...mislim i ovi u hr su generalno go ku..c, al' eto ako nista biraju neke mlade i vjerovatno perspektivne kadrove...a kod nas penzioneri koji ne daj boze da prepuste fotelju...
Nema vise mora za BiH aferim i to ste prodali ...
@AXIS pa konjino most se i radi da svi mozemo zaobici neum, i stranci i hrvari koji ide za dubrovnik prema tome ostaje neum poluprazan mozes slobodno doci brckati guzu nece biti toliko guzve, a opet ko goce da dodje noci ce doci i kupiti sta oce.svakako podrska neumljanima!
Nema vise mora za BiH aferim i to ste prodali ...