Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoćemo li napokon doživjeti da ove vlasti nešto izgrade vlastitim sredstvima, a ne uz pomoć sadakašenja i donacija. Pa od rata je prošlo 17 godina. Sramota me više...
Nabijem ja ovu bandu nasu kolektivno na k... pa ni u wc ne znaju otici bez da ih neko drugi ne odvede... biblioteku su sami trebali napraviti prije 100 godina... pozitivna vijest, ali istovremeno i sramota!
U čije ime ovaj Čaklovica pregovara kada on više nije rektor?
Ko ne vrati knjigu na vrijeme biće kamenovan ili će mu odsijeći ruku. Ženama će ulaz vjerovatno biti zabranjen a primjenjivaće se i sve ostale tekovine saudijske \"civilizacije\"
Saudijci su vidjeli da preko svojih džaminja muslimane u bosni nisu uspjeli odvojiti od svog vjekovnog načina prakticiranja vjere, pa sada to pokušavaju preko svjetovnih državnih institucija. Samo slumiće zube kao i svi ostali koji su pokušali udariti na našu suverenost. Dosta više!
Ustvari oni su se hinjski ogradili nazivom \"Univerzitetska biblioteka Univerziteta u Sarajevu\" Hoće da unište NUB i uvuku politiku na univerzitet i stave ga pod Saudijski vehabijski uticaj....
NUB je državna institucija a ne dio Univerziteta u Sarajevu i ne bi smjela da bude pod ničijim uticajem osim države BiH a kamoli diktatora i kršitelja ljudskih prava iz Saudijske Arabije. Ovo je račun bez krčmara, od ovog nema ništa... Uostalom iz inata, jer davno su pametni ljudi rekli da barbari nisu zapalili Vijećnicu zato što je Vijećnica nego zato što je biblioteka i institucija države BiH, biblioteka bi trebala opet biti baš tamo.
BRAVO!
razvojna sredstva treba trositi na RAZVOJ. razvoj bi trebao, izmedju ostalog, popunjavati budget iz kojeg bi se trebale praviti, izmedju ostalog, biblioteke. glupi i nesposobni drzavni aparat vec desetljecima trosi RAZVOJNE investicije mimo namjene. zato smo tu gdje jesmo.
mamicu vam bolesnu..i biblioteka vam smeta..
lati se pera i tinte pisi knjige da napunis novo- gradnju da se ima sta citati.
nejdemo mi u biblijoteku mi idemo u maoču i ponekad na prid ambasadu
Arapi mogu da prave zgrade na MIT-u (The Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab) i na drugim vrhunskim uni. da ih sad ne nabrajam, a nama ko pare ne valjaju. A onda kukate kako samo prave dzamije i pricate gluposti o vehabizmu.
Strasno je kakvim se okrutnim zlocinackim rezimima dozvoljava da imaju uticaj na Univerzitet. Studenti bi morali ustati pod hitno i zaustaviti Saude, jer oni ni dolar ne daju dzabe. Sve sto su dali, naplatili su dankom u krvi instalirajuci nam vehabizam.
bilo bi dobro kad bi objavili taj master plan kampusa a i plan za ovo da vidimo malo detalja