Stanari i trgovci nestrpljivi
0

Uskoro dugo očekivano otvaranje Bosmala

Sarajevo-x.com
Iako je gradnja Bosmal City Centra u sarajevskom naselju Hrasno počela još 2001. godine, datum otvaranja centra još nije poznat, potvrdila je za naš portal Amra Kebo, glasnogovornica BCC-a.

Najavljivan kao poslovno stambeni objekat izgrađen najsavremenijim tehnologijama uz korištenje najboljih građevinskih materijala koje je moguće pronaći na tržištu, Bosmal City Centar koštao je 80 miliona eura.

Sa svojih 118 metara visine, Bosmal je najviši stambeni objekat na Balkanu, nudi 306 stambenih jedinica, od toga osam penthausa i 298 stanova, organiziranih u četrnaest tipova, veličine od 80 do 220 metara kvadratnih. Stanari Bosmala će biti apsolutno bezbjedni, jer će cijeli objekat nadzirati služba osiguranja koja će imati na raspolaganju preko 200 kamera, senzore i druga najsavremenija pomagala, najavili su iz ovog centra.

'Tehnički prijem u Bosmal City Centru upravo traje, a s obzirom da se radi o velikom prostoru i da je komisija jučer izašla na teren, dužinu trajanja prijema, niti zvaničnog otvaranja centra vam još ne mogu potvrditi', izjavila je Amra Kebo.

'Ono što pouzdano mogu reći jeste da će otvaranje shopping centra biti upriličeno u septembru', rekla je glasnogovornica BCC-a, te dodala da još nisu poznata imena brendova čije radnje će biti otvorene u Bosmalu.

Na pitanje šta je sa stanarima koji su prije nekoliko godina kupili stanove u ovom modernom zdanju, Kebo je odgovorila da su i oni nestrpljivi i jedva čekaju da usele u svoje luksuzne stanove.

'Neki stanovi su već i namješteni, a stanari samo čekaju potvrdu komisije pa da usele', rekla je Kebo na kraju razgovora.