Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje da su im uplatili kurs engleskog, al' nejse... :D
"pipl mast trast as" - meni i dalje najdraza recenica na engleskom ali sa balkana, hehe
@Berserker hu ar ju ? :D
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
U svijetu je uvreda kad naopako stavis zastavu, a kod nas izgleda normala.
ups izgleda da nije, ja mislio da zvijezde trebaju da budu ispod trokuta kad se okrene. stas kad samo znam za ljiljane
NIJE naopako. Kada se zastava podigne vodoravno na isti jarbol onda ona ima pravilan položaj, a u ovom položaju ona je postavljena vertikalno. To je kao npr., neka zastava koja ima tri farbe u vodoravnom položaju, te tri farbe bi ovako postavljene bile vertikalno, ali to ne znači da je zastava na jarbolu postavljena pogrešno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ko bi zdrav nazvao firmu Džekos d.o.o.
Kakva je to sluzba za poslove sa strancima a niko beknuti makar engleski ne zna , mada im i maternji zapinje :-D Tako je to kada stranke zaposljavaju podobne a ne sposobne , kada ti ne trebaju ljudi sa mozgom nego poslusni glupani sa " Travničkim " diplomama !
Prvo je uposlene trebalo u četvrti osnovne poslati, da nauče engleski jezik, pa tek onda zgradu praviti. Uzalud zgrada kad' u njoj sjede nepismeni uposlenici.
Čuj još trošiti na njihovo doškolovanje , uputiti ih na Biro i neka traze kakav posao u poljoprivredi a zaposliti vec školovane ljude ,šta ti mislis onako iskreno ha ???
Ovo je ona sluzba sto je nedavno odbrusila nekom strancu koji je na engleskom trazio produzenje boravka: "Ovdje samo govorimo bosanski".
Mogul doc da vam prevodim
Izvodjac radova d.o.o Dzekos ...svasta
Hajd sad barem znamo da je Ećo dobivao 280000 godišnje (ili približno toliko).
ZASTAVE nepravilno postavljene
NIJE nepravilno. Kada se zastava podigne vodoravno na isti jarbol onda ona ima pravilan položaj, a u ovom položaju ona je postavljena vertikalno. To je kao npr., neka zastava koja ima tri farbe u vodoravnom položaju, te tri farbe bi ovako postavljene bile vertikalno, ali to ne znači da je zastava na jarbolu postavljena pogrešno
Koji ce nam moj tako reprezentativna zgrada i glomazna sluzba kada nas stranci zaobilaze kao da smo sugavi a mozda i jesmo.Vazna je bila kirija iz budzeta i dzekos. Sav taj posao moze obavljati maksimalno 10 zaposlenika koji znaju strane jezike i u naj obicnijoj baraci kao sto se radi svugdje u svijetu.Ovdje u ovom korumpiranom smradu vazno je da neko lagano dodze do novca i da zaposli svoju familiju.
Ma divota skromno, vjerovatno se stide sto ih je (ako mjerimo pomparking mjestima) vec zaposleno 70 (od mogucih 100). Nema veze i tak je dzekosu bilo zafalilo zgrada za izgradnju iz drzavnog budzeta. Ja mislim da srbija nema ovakvu zgradu za ovakvu besmislenu instituciju a kamo li ovoliko zaposlenih. A preko srbije je proslo preko 1 mio izbjeglica. Uistinu je sramota kako trpamo zaposlene na drzavni budzet kao da mislimo da ce sredstva da kapnu od nekud i kao da ce biti stalno med i mlijeko. Sramota
kako mislite imati državu bez simbola države? služba za strancima nije čemu, ali jedan od osnovnih elemenata suvereniteta države su i njeni simboli, ne samo zastava i grb već i objekti ;)
Na jednog zaposlenog nek dodje po 50 samo studenata (uglavnom Srbijanaca, Crnogoraca i Turaka) , a ima ih i puno vise, koji godisnje moraju da izdvoje po 500KM za studentsku vizu, to je 25 000KM po zaposlenom. Jedna solidna bruto plata od 1500KM mjesecno. Jos im preteklo za kucu i za okokuce! :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)