BiH
39

Useljenje bez pompe: Služba za poslove sa strancima u novoj zgradi, čeka se svečano otvorenje

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Objekat (poslovna zgrada) Službe za poslove sa strancima i Terenskog centra Sarajevo je završen i dobijena je upotrebna dozvola.

Vrijednost poslovne zgrade je 5.326.000 konvertibilnih maraka, izvođač radova je bio Džekos d.o.o. Sarajevo, dok je finansijer Služba za poslove sa strancima, a sredstva su osigurana iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.

"Posao Službe za poslove sa strancima će svakako biti olakšan s obzirom da je Služba trajno riješila svoj smještaj kao i Terenski centar Sarajevo. Sama dinamika (novog, op.a) zapošljavanja u Službi zavisi od realnih potreba kao i budžetskih mogućnosti ona trenutno iznosi oko 70 posto popunjenosti kadrovskih potencijala", rečeno je za Klix.ba iz Službe za poslove sa strancima.

Sama zgrada je useljena prije nekoliko mjeseci, odnosno krajem oktobra 2015. godine, dok se zvanično otvorenje još nije desilo. Kako je objašnjeno iz SPS-a, ono se očekuje u "predstojećem periodu".

Radnici dvije službe imaju na raspolaganju objekt sa suterenom, prizemljem i tri sprata koji se prostire na više od 3.000 kvadratnih metara uz skoro 100 parking mjesta. Reprezentativna zgrada nalazi se nadomak Međunarodnog aerodroma Sarajevo u ulici Braće Mulić.

Do nedavno, SPS se nalazio u objektima koji su se iznajmljivali po godišnjoj cijeni od 280.000 konvertibilnih maraka.