BiH
0

Upućene ozbiljne prijetnje posuškoj policiji

FENA
Sinoć oko 19sati P. B. (47) iz Graca, općina Posušje, nazvao je operativno dežurstvo PP Posušje i uputio niz ozbiljnih prijetnji većem broju policijskih službenika, doznaje Fena od glasnogovornika MUP-a Zapadnohercegovačke županije Damira Čuture.

Kako je kazao glasnogovornik Čutura, o ovom događaju izvijestili su Županijsko tužiteljstvo te proveli kriminalističku obradu. "P. B. trenutno nije dostupan policiji budući da se nalazi na radu u Republici Hrvatskoj. Po povratku u ZHŽ P. B.-a očekuje lišavanje slobode i kriminalistička obrada nakon koje ćemo podnijeti izviješće Županijskom tužiteljstvu", kazao je glasnogovornik Čutura.

Kako Fena neslužbeno saznaje, radi se o Petru Begiću zvanom Pešorda koji je uputio prijetnje policiji nakon što je jučer ujutro u 6 sati policija došla u njegovu obiteljsku kuću kako bi privela njegovoga sina Ivana kojemu je određena kazna pritvora zbog počinjenja više teških krađa. Međutim, Ivanovo privođenje nije bilo moguće jer se on nalazi u Zagrebu u RH.

Isti dan u 19 sati Petar Begić zvani Pešorda, Ivanov otac, koji je na radu u Dubrovniku u RH nazvao je PP Posušje te im prijetio, što je policija ozbiljno shvatila s obzirom na Petrovu prošlost. Naime, Petar Begić već je dva puta pravomoćno osuđivan i to zbog napada na službenike u obavljanju poslova sigurnosti, doznajemo od izvora iz PP Posušje.

Naime, u studenom 1996. godine Petar Begić pucao je iz vatrenog oružja zbog toga što su mu je policija htjela izuzeti motorno vozilo jer su brojevi šasije, kako su utvrdili, bili prepravljani, te je zbog toga Petar pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od 4 mjeseca s rokom kušnje od jedne godine.

Također, u kolovozu 2001. godine Petra je prijavila njegova kćer zbog nasilja u obitelji. Tijekom očevida Petar je gurnuo policijskog službenika sa zida visine četiri metra kojom prigodom je ovaj zadobio teške ozljede kralježnice i lomove ektremiteta. Tada je Petar pravomonno osuđen na 5 mjeseci zatvora koje je i izdržao, a o čemu se pisali tadašnji mediji.

Spomenimo da je prema važećem kaznenom zakonu F BiH predviđena odredba kojim je za napad ili ozbiljnu prijetnju na službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti predviđena kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do tri godine.