BiH
152

Uprkos kiši sve spremno za skokove u Jajcu

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Jajcu će danas biti održani 3. međunarodni takmičarski skokovi sa vodopada koji su okupili najbolje skakače Evrope.

Pripreme za današnje skokove koji počinju u 16 sati privode se kraju, a u izjavi za Klix.ba direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić izrazio je zadovoljstvo odzivom skakača koji će danas pokazati svoje sposobnosti sa vodopada visine 20 metara.

"Na ovogodišnjim skokovima nastupat će i najbolji skakači iz Danske i Njemačke kao i zemalja regije. Organizaciono smo učinili sve što smo mogli kako bi sve bilo na nivou. Skokove ćemo organizovati i narednih godina sve dok imamo mlade i perspektivne skakače", kazao je Hadžić te dodao da će skokovi biti održani uprkos kiši.

Na ovogodišnjim skokovima u Jajcu u revijalnom dijelu manifestacije nastupati će i Kolumbijac i svjetski prvak u skokovima Orlando Duque.

Novitet na ovogodišnjim skokovima je pozicija skakaonice. Protekle dvije godine skakaonica je bila smještena na sredini vodopada dok je ove godine smještena na lijevoj strani.

Učesnici su i ove godine iz BiH, Danske, Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Italije, Srbije i Kosova, što skokovima daje međunarodni karakter i posebnu draž. Skakat će se u dvije discipline, tradicionalna lasta (prijavljeno 18 takmičara) i slobodan stil (prijavljeno 13 takmičara.