BiH
2

Uprava GRAS-a odgovara Sindikatu vozača: Tehnički neispravna vozila su u garaži

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vozila kojima prevozimo putnike su tehnički ispravna vozila za što postoji uredna dokumentacija. Tehnički neispravna vozila nalaze se u garaži i tek nakon saniranja kvarova puštaju se u saobraćaj - saopćeno je danas iz Kantonalnog javnog Komunalnog preduzeća Gradski saobraćaj (KJKP GRAS).

Navode da u toku rada dođe do kvara na vozilu ali se ono odmah isključuje iz saobraćaja, te da je nabavka rezervnih dijelova kontinuiran proces i za ove potrebe, osim iz vlastitih sredstava, u ovoj godini su Vlada Kantona Sarajevo i resorno Ministarstvo osigurali dodatna sredstva u vrijednosti od 250.000 KM.

Međutim, kako se navodi, problem predstavljaju procedure za provođenje nabavki za koje je ponekad potreban duži vremenski period jer kao javno preduzeće GRAS podliježe Zakonu o javnim nabavkama.

Također, u saopćenju Službe za odnose s javnošću GRAS-a se naglašava da je u toku i procedura uvezivanja radnog staža penzionisanim radnicima i u taj proces uključeni su svi, Vlada, resorno Ministarstvo i organi preduzeća sa željom da se taj problem riješi, te "uz svo uvažavanje i razumijevanje prema tim ljudima to je proces koji se ne može desiti preko noći, bitno da je postoji rješenje, te je potrebno malo strpljenja do okončanja svih procedura".

Saopćenje je izdato u povodu saopćenja Sindikata vozača KJKP GRAS, koje je objavljeno 1. oktobra.