Obavijest 'Sarajevogasa'
0

Upozorenje za sve korisnike prirodnog gasa

FENA
Preduzeće Sarajevogas uputilo je danas, pod naznakom, "Važna obavijest", saopćenje za javnost u kojem upozorava sve korisnike prirodnog gasa na sigurnosne aspekte korišćenja gasnog sistema nakon prekinute isporuke ovog energenta.

"S obzirom na novonastalu vanrednu situaciju prestanka snabdijevanja prirodnim gasom Bosne i Hercegovine, zbog potpunog prekida dotoka, gasni sistem u Kantonu Sarajevo je van funkcije ali je pod punim nadzorom Sarajevogasa.

Trenutna situacija zahtijeva i vašu punu saradnju sa Sarajevogasom, kako bi se uspostavila maksimalna sigurnost korišćenja gasa nakon što se izvrši puštanje gasa od isporučioca.

Naglašavamo da je u proteklom periodu Sarajevogas izvršio sve neophodne tehničke i organizacione mjere za ponovno uspostavljanje normalnog procesa isporuke gasa korisnicima u Kantonu Sarajevo.

Sarajevogas će blagovremeno obavještavati javnost o aktivnostima, rasporedu i terminima puštanja gasa po lokacijama.

Da bi se predstojeće aktivnosti na procesu distribucije gasa odvijale na zahtjevanom nivou sigurnosti, neophodno je uspostaviti potpunu koordinaciju i saradnju tehničkih ekipa Sarajevogasa sa svim našim korisnicima u Kantonu Sarajevo.

Zbog toga molimo cijenjene građane i naše partnere da se pridržavaju uputa Sarajevogasa prilikom ponovnog puštanja gasa u gasni sistem.

Iz sigurnosnih razloga molimo korisnike, da obavezno budu prisutni u svojim objektima u terminima koji će biti blagovremeno najavljeni.

Kao što smo vas i ranije obavještavali, molimo da provjerite da li su zatvoreni ventili ispred gasnih trošila (peći, bojleri, štednjaci i sl.), da ne poduzimate nikakve radnje na vašim gasnim instalacijama, posebno na mjerno-regulacionim uređajima (MRS), dok se ne uspostavi normalna isporuka prirodnog gasa.

Upozoravamo građevinske firme i ostale izvođače radova koji obavljaju građevinske radove u blizini gasnog sistema, ako te aktivnosti vrše u ovom periodu, da isključivo budu u prisustvu radnika Sarajevogasa.

Također vas obavještavamo da za gasne aparate i unutrašnje gasne instalacije kontaktirate upravitelje, ovlašćene servisere i ugovorne izvođače koji će vam biti na raspolaganju za potrebne usluge i instrukcije", saopćila je uprava Sarajevogasa.

Dežurni telefoni Sarajevogasa su: 272 980, 272 981 i 061 487 787, saopćeno je.