Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo toliko o tome koliko je gospodin Mirsad Djapo posvecen svom blogu..... http://img390.imageshack.us/img390/7673/slikatr5.jpg http://www.blogger.ba/profil/MirsadDjapo/favoriti Pa eto vi komunicirajte sa njim!!!!
Je li to ovo: http://mirsaddjapo.blogger.ba/ - napraviš milionska ulaganja u infrastrukturu IT-a, Internet, kompjutere i imaš resurse kao ni jedan gadonačelnik u BiH, imaš stručne službe sa obrazovanim kadrovima (koje narod plaća) - MA ŠTA TO SVE VREDI - onda sretneš na sijelu neko dijete (rastura kompjutere) da ti otvori BLOG - vrlo informatički napredno.
A ko je uopšte taj gradonačelnik Brčkog?
ma ovi u vladi nisu normalni!!! cime se oni bave!!! pametnije bi im bilo da se pozabave pitanjem ne zaposlenih na birou a ne ovakvim glupostima!!! zaposlenim je zabranjeno, a Gradonačelnik može da koristi usluge Bloger.ba, navodno kao da bude u kontaktu sa svojim sugradjanima! Ma da, kako da ne!!! Mislim da bi bilo krajnje vrijeme da ova Vlada počne da radi nešto u korist naroda koji je izabrao je, a ne samo na štetu!!! http://www.grobaribrcko.co.nr
Ja naletih na ovao pa ako nekoga interesuje više detelja o IT rješenjima u Brčkom i o ozbiljnosti sistema može da pogleda i na http://beacon.bdcentral.net/. Ovaj sistem je daleko više od rutinske kontrole mrežnog saobraćaja. Ko bi rekao da ovo postoji u BiH. Svaka čast ljudi!
Interesantno je to da je Vlada, na čijem je čelu gradonačelnik, kojem je blog blokiran, usvojila takav Pravilnik. Pa nije valjda taj gradonačelnik potpisao odluku o usvajanju pravilnika koji ima za njega \"negativan politički predznak\". Način ovakvog razmišljanja kao što su razmišljanja @cenzura , @krema su na žalost tipična razmišljanja izvaranog naroda BiH. Ljudi ovo treba da bude primjer kako treba usmjeravati korištenje informacionih tehnologija u upravi i javnim preduzećima.
U BD je zaista bolje stanje u oblasti IT-a od većeg dijela okruženja što potvrđuje i http://bdcentral.net/Members/administracija/Vijesti/ITUBrckomIspredOstalih16012009/ . Mnogi zaboravljaju i potrebe za stabilnom mrežnom forenzikom za neke eventualnosti.... što ovaj sistem takođe obezbjeđuje ....
Slušam prepiske i komentare ovog i sličnih tesktova koji daju devijaciju i neistinu o cijeloj ovoj stvari: Mreža VBD čini 22 zgrade i 25 škola, same brojke govore da se radi o jednom ozbiljnom sistemu. Tri su stepena u tome sistemu: 1 - LOKALNI POSLOVI mreže (100%) 2 - JAVNI SERVISI (prema javnosti 100%) 3 - Internet za korisinike mreže (po mogućnosti i nikada na štetu prva 2 servisa) da se izgrađuju, obrazuju, informišu i usavršavaju kao obični IT korisnici. Profesionalni FIREWALL-i sa Content Filterom automatski azuriraju liste (normalno to se u svijetu plaća u sklopu godišnje licence za taj uređaj, puno onih koji se bave u BiH web-om (ili tako tvrde) nemaju pojma šta znači RATE-ovati svoj site, tako da vrlo često njihovi site-ovi zavšavaju na crnim listama. Ako postoji neki site koji ne krši plavila te institucije dopisom, telefonom, mailom se samo obavijesti ITC i on biva unesen ručno u listu (tj. otključan). Za blogger.ba nikada se niko nije obratio !!!!
tako je ICT !
Super vam je vijest samo preuzeta sa www.infobrcko.com sto ne pisete kako sefica odjela za administrativne poslove sebi steli posao za sefa pododjela za mjesne zajednice?
Ma samo nek idu na www.hidemyass.com i problem rijesen :D:D
@ICT , potpuno se slazem i misljenja sam da se to treba uvesti na drzavnom nivou sva sreca pa radim takav posao gdje je surfanje cak i pozeljno :)))
poserem ti se na blogger.ba to uopste netreba zabranjivat ionako niko ne posjecuje to smece
Ustaljena praksa u drzavnim institucijama treba da se mijenja, dosta vise chat-a, facebook-a, bloganja, zume, travian-a, beskrajnog download-a muzike i filmova... Vrijeme je da neko uvede procedure za koristenje radne stanice na poslu... Internet u institucijama placaju gradjani, pa zasto onda da placaju neradnicima da po cijeli dan zgubidane na Internetu, kako kuci ne bi \"trosili\" bandwith koji moraju platiti...
mislim da ova i ova odluka ima politički predznak