Više od četiri milijarde KM
1
Ukupan dug RS-a na kraju 2011. skoro 50 posto BDP-a
Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad bi bilo fino da se objavi i dug FBIH , zar ne?
Ukupan dug Federacije je oko 5.4 milijarde KM. Ukupan dug RS je preko 4 milijarde KM. Zaduzenost u Federaciji je oko 35% od BDP Zaduzenost u RS je blizu 50% od BDP. Federacija nije privatizirala prirodna bogatstva, pa cak ni Telekom. U Rs su jos ostale hidroelektrane, no odlukom Vrhovnog suda to vise nije u posjedu entiteta, niti mogu potpisati bilo kakav ugovor bez odobrenja parlamenta BiH. U zadnjih 6 mjeseci rs se zaduzila za skoro 500 miliona km.
Nek je kod nas u Fedraciji rahatluk....kod nas ne smiju ni rec u kojim smo g.....a
Dodikova stranka uskoro zajedno sa sda ide na političko smetljište.
uskoro aBd- idu zajednu u historiju/povijest/istoriju i dodik a bogami i sda...sta su se oni napljackali ljudi dragi...sta su nam oteli i praunucad ce placati njihove dugove...samo nam prosipaju price - svako za svoj narod a oni....oni su se toliko napljackali i oteli iz usta NASE DJECE da sigurno ne trebaju raditi sljedecih par generacija...ali nicija nije do zore sjala pa nece ni njihova...
Кме кме...помозите...кме кме плеазе другови са 24% плеазе кме кме...пропадосмо
rs je od F BiH zaduženija oko 18 %,s obzirom na dosta \"bolje\"stanje u f BiH što se tiče privrede,rs je u g0vnima do gushe,šta je dalje činiti taj entitet nastao na zl0činu i gen0cidu treba još više finansijski opteretiti,podnijeti sve moguće tužbe za nadoknadu štete,taj entitet je pri nastajanju p0rušio pola gradova diljem BiH,p0rušio vjerske 0bjekte,kuće,stanove,rastjera0.p0pali0,otvara0 l0g0re itd itd Podnositi tužbe masovno,to je u toku ali još jače i još veće advokatske timove angažovati,tu gen0cidnu tv0revinu treba uništiti za sva vremena
dabogda bio duplo veci,crkli od gladi genocidasi.ta tvorevina je osudjena na kolaps,pitanje je dana!!
Polahko, ali sigurno četnitet propada. Ukinut će sami sebe.
gdje su sad oni veliki stručnjaci i ekonomski analitičari komentatori, koji iznose statistiku na Dodin način koja govori da je GDP RS upola veći od onog FBiH i da će RS ako nastavi ovakvim tempom \"razvoja\" j.eba.t njemačku u š.upa.k?
njegova strategija nije tajna. potrositi sto vise moze, zaduziti se sto vise moze i onda napraviti novi incident, bilo da je rijec o oruzanom sukobu ili otcjepljenju ili tako nesto. hajducka posla. uvijek ista prica.
Dodik je sve što vrijedi prodao, i sada se pare troše a ništa se ne zarađuje.
Svaka cast! Potpisujem!
Pa pametan zna da ovo Dodikovo kurcenje i cinizam nisu za duge staze. Mislio poprodavacu puteve i zrak i ispasti genij. Vec duze vremena pisem nasim politicarima i uglednicima da se podigne optuznica za ratne stete koje je vojska rs pod politickim vrhom pocinila. Rutinsko granatiranje Sarajeva, Tuzle, Zenice, Gorazda, Bihaca.. Genocid u Srebrenici.. Naci vrhunske pravnike i potpisati ako treba 50% od presude..
dragi moji dijasporasi, predlazem da malo se protegnemo sljedece godine sa keshom i kupimo ove zayebancije od bosne, rs, hercegovine, sta god, iz temelja, i onda napravimo mjesto gdje se moze pristojno zivjeti. u zadnjih 10 godina smo podlijelili rodbini i prijateljima 50 milijardi KM.
imaju fore jos 10 % ..onda problemi nastaju :P
Ova odluka vrhovnog suda Bih o koristenju drzavne imovine je dovela do ludila Dodika. Tokom sastanka sestorke bio je bijesan, povucen i namrgodjen. Rs zakoracuje u ogromnu krizu, sad mozda ih Lagumdzija izvuce..