BiH
0

Ukrali BMW i 100 metara dalje zabili se u stup javne rasvjete

NINA
Sarajevo
Sarajevo
Nakon što su Mesudu Ibroviću u nedjelju navečer četiri naoružana razbojnika uz prijetnju pištoljem otela vozilo BMW, registarskih oznaka 161-J-509, pri pokušaju bijega zbog neprilagođene brzine udarili su u stub ulične rasvjete i pobjegli s mjesta događaja.

Naime, te večeri Mesud Ibrović se vozio po gradu. Oko 22 sata zaustavio se na semaforu u sarajevskom naselju Otoka. Dok je čekao zeleno svjetlo na semaforu, njegovu vozilu su prišle četiri osobe. Mladić koji je Ibroviću prišao s desne strane iz džepa je izvadio pištolj i uperio ga u njega. Otvorio je vrata i naredio Ibroviću da iziđe iz vozila. Za to vrijeme ostala tri mladića već su ušla u Ibrovićev automobil.

Kada je policiji prijavljeno da se dogodilo razbojništvo i saoraćajna nesreća, prilikom istrage provjerili su ko se u posljednjih nekoliko sati obratio u CUM u bolnici Koševo.

Tako su policajci došli do Adisa Bostandžije, rođenog 1983., u Sarajevu, nastanjenog u općini Novo Sarajevo, i Alena Đogića, rođenog 1982. u Sarajevu, nastanjenog u općini Novi Grad.

Prema policijskom saopštenju, njima su dvojici u CUM-u bolnice Koševo, liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede. Službenici policije su istog dana u 23.45 sati njih dvojicu lišili slobode.

Vezani članci