Slučaj Turković i drugi
0

Ukinut pritvor Erminu Deliću

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući po prijedlogu Tužilaštva BiH, donio je 13. oktobra ove godine rješenje u predmetu Zijad Turković i drugi, kojim se osumnjičenom Erminu Deliću ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

U saopćenju za javnost navodi se da se radi o zabrani napuštanja mjesta boravišta te zabrani putovanja uz privremeno oduzimanje putne isprave BiH kao i zabrani izdavanja nove uz zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH. Osumnjičenom Erminu Deliću određena je i zabrana sastajanja s ostalim osumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu, obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom dnevno.

"Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok zatim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, prema njemu se može odrediti mjera pritvora", navodi se.

Ermin Delić osumnjičen je za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet drogama i drugo.