Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valjda prije Nove godine ?
Pade tvor sa neke stjene i onesvjesti se, izgubi pamcenje. Sretne lisicu, kaze \"znas li ko sam ja ?\" Lisica ga prvo izudara, pa pobjeze od njega. Sretne vuka, isto pitanje ... i ovaj ga izudara pa pobjeze od njega. Tako isto i sa medvedom. Srete na kraju zeku, moli i njega ... zeko pristade da mu pomogne sa daljine od 10m : -Buraz, imas li ono bjelo na glavi? -Imam,imam!! -A smdis li?? -Smrdim,smrdim, strasno !!, sav srecan rece tvor. -E buraz .... pa ti si onda siptar... chivsa none
niko ne zeli kriminalce u svojoj zemlji pa bilo koje vjere oni bili,i bilo odakle dolazili,a Bosna je puna takvih koji su raznih nacija i vjera,pa se zapitajte koliko vas zele Evropske zemlje.Srbi i Makedonci su vec to iskusilo pa ih polako deportuju nazad i sa fudbalskih utakmica,a da nece kao azilante i kriminalce. Naj jeftinija radna snaga za Evropu su kinezi,indici,koji su je vec preplavili i idalje dolaze,a i citave fabrike su vec po Kini i Indiji,pa ko zeli raditi tamo ima jako puno posla,jer se evropljani bore i sa svojom nezaposlenoscu visoko obrazovanih kadrova i omladine,i ostalih gradjana.Proces azila se skracuje u svakoj od zemalja na sto kraci period,jer nikome se ne isplati hraniti azilante.Gospodo dodzite sa lovom i budite pristojni turisti i nazad,jer EU ima problema i sa svojim nezaposlenim gradzanima.MORATE SHVATITI DA SE NERADI O VJERI VEC O EKONOMIJI,I KRIMINALU.SETAJ SE TI KOLIKO ZELIS AKO IMAS LOVE I AKO SI POSTEN LOJALAN GRADJANIN GDJE GOD MAKNES U SVAKOJ ZEMLJI
A sto se Bozica tice, ja radim za Bozic i dobijam duplu ili troduplu zaradu posto me to ne sekira i ne slavim ga. A za Bajram uzmem slobodan dan. I opet sam na konju. ;-)
A ovi ograniceni tipovi sto se pozivaju na religiju, nek mi kazu sto njihovu pravoslavnu bracu iz Grcke ne podnose zbog prezaduzene Grcke ekonomije. I isto tako sto gledaju kako bi sto vise izvezli u muslimanske zemlje a ne u Vatikan. A da ne govorim koliko muslimanske zemlje imaju kapitala na zapadu, pogotovo sto su nakupovali dionica u zadnje vrijeme - vrijeme ekonomske krize, kad su gotovo sve dionice pojeftinile. Ekonomija ne gleda religiju. Inace bi bili bankrot za godinu dana.
Jer to su zahtjevi zapada.
Put ka EU, ne samo je dobar sto se tice potecijalnog ulaska BiH u EU ali sto ce se tim putem politicki stabilizirati zemlja, umanjiti korupcija i dovesti do olaksanog ulaganja stranaca u BiH dosta prije njenog ulaska u EU.
Zato treba non-stop imati kontakt sa EU u vezi clanstva, i reagirati ekonomski na signale koje salje EU. Za BiH je prioritet BiH a ne EU.
A dugorocno rijesenje ulazak u EU, ako nas hoce primiti, posto se situacija u EU mijenja iz dana u dan. Mozda za 10 godina EU bude smanjen. Posto se vode velike pobune protiv siromasnih i zaduzenih zemalja.
očigledno da si očajan kao i tvoja nacija..da nešto kažem o tebi bilo bi suvišno, dovoljno je to što si srbin..tvoje homoseksualne sklonosti su genetske, a i to uopće ne treba da te zabrinjava obzirom na tvoje korijenje. jel ti misliš da je RS prijetnja nama??Čime?? Šta to vi imate, što mi nemožemo uzeti kad hoćemo?? Ko je rekao, da mi želimo multi Bosnu sa vama??? Mi imamo Bosnu, a vrijeme je na našoj strani.. Znaš ti dobro o čemu ja pričam, zato se i bojiš..i ne samo ti..svi se boje.. Vi ste ti koji gube teritoriju, a mi smo ti koji se šire..nemoj to zaboraviti..
Za BiH, kratkorocno rijesenje bi bilo najbolje, politicki stabilizirati zemlju, ocistiti korupciju i pronaci strane investitore koji bi ulagali i zaposljavali ljude.
Jos na sve to uticu i ratovi u Iraku i Afganistanu, na koje zapad crpi ogromne svote novca.
Kao prvo signali iz Evrope nisu najbolji. Ekonomska kriza i ljudi traze krivce. Najlakse krivce je uvijek naci u strancima. Ekonomska kriza ce u EU i na vecini zapada trajati dugo i pitanje je kakav ce njen rasplet biti. Sa pojacanom ekonomskom snagom Istoka, pogotovo Kine i drugih zemalja kao npr. Brazila, zapad gubi snagu proizvodje. T.j preselili su dosta poslova na istok zbog jeftinije radne snage. A jeftina radna snaga je znacajna posto vidimo da istocna evropa prva poboljsava ekonomiju. Dok zapad jos stoji na mjestu. Da ne govorim o veoma visokom broju penzionera na zapadu (zbog duzeg ljudskog vijeka) koji stvara velike pritiske na ekonomiju.
Nama je svejedno. Ili EU ili Turska zajednica. Ko ima bolju ponudu i ko dodje prije.
Za tebe je ovaj forum od sa-x raj, posto nemozes se slobodno izjasnjavati na \"Glas Srpske\". Zacepili su vas ko pacove. A ne sekiraj se ti za Bosnu, to prepusti nama. ;-)