Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Došlo vrijeme da se Eu riješi svog automobilskog otpada. A zar ima bolji način nego da krntije (koje već odavno ne smiju na njihove puteve jel ne zadovoljavaju tehničke propise) zavali po debele pare ovdje Balkancima. Sad će da nastane masovna kupovina Golfova IV i V koji su obišli kuglu zemaljsku nekoliko puta. Već mi slika u glavi. Golf nalickan ,reko bi čovjek nov iz fabrike a iza njega crni dim iz auspuha otkriva pravo stanje motora. Unutra histerično nasmijana kockasta glava proćelava koja ima više očiju nego zuba. Klasika.
Drzava ne moze da utjece na pad cijena iako se ukidaju carine? Znaci drzava ukida carine kako bi Konzum jos vise zaradio, a drzave ne ubire taj novac. Narod i dalje gladan. Bravo drzava.
Stvarno neznam jeli BiH normalna drzava,toliko siromastvo,nikakva proizvodnja a carine se ukidaju, boze moj koliko idiota vodi ovu nasu drzavu.Koji je to idiotizam ukiniti carinu za sve vrste roba,neznaci to samo da se svjesno unistava BiH. Bravo za eksperte koji su ovo usvojili haha.
Sve je to fino krasno samo sto nece nista pojeftiniti vec ce naci izgovor da poskupe. Zao mi je radi nasih pojedinaca privrednika koji zaista rade taj posao zato sto ga vole, na zalost kod nas ima i onih koji samo uzmu podsticaj/donaciju ili kako god ga zvali a nista ne proizvedu. Kod nas je najveci problem pravise varalica koji kroz raznorazne varke izvuku novac a nista ne ucine ili ne proizvedu. Definitivno imamo pravise lijenih ljudi koji zive za neki posao u drzavnoj firmi i smatraju da oni samo treba da se pojave na poslu i provedu tu osam sati, rad je strana rijec za njih. Dok se narod ne osvijesti ne pocne sa vecom proizvodnjom nece nam bolje ni krenuti.
bar napisite \"ukida se carina uz validnu dokumentaciju o porijeklu auta\" sad ce svaki levat da misli to samo dodjes i kazes usmeno da je auto iz EU, i nema carine! pozdrav,
Ukinuta carina na mlijecne proizvode?!?? :O Pa sad se ovi nasi poljoprivrednici mogu je.bati, i ovako im otkupljiuju litar mlijeka za mizernih 30 pf.
Samo nova Juga sa zatvorenim granicama moze da nas spasi.Toga su svjesni i slovenci koji demonstriraju ovih dana sa jugoslovenskom zastavom.
Treba otvoriti radnje u kojima ce biti samo domaci proizvodi i nek svaki domaci proizvod ima na sebi neko obiljezje.**bo te unija propadosmo
Treba otvoriti radnje u kojima ce biti samo domaci proizvodi i nek svaki domaci proizvod ima na sebi neko obiljezje.**bo te unija propadosmo.
KAKVE STE VI BUDALE, PA ODAKLE CE ZARADJIVATI DRZAVA!? Ukidate carini prokletoj EU a od naroda ce te uzimati da bi namirili kasu, povecati cete idrektni porez na 25%, oj budalasa!!!!! NARODE DIGNITE SE I P,OB.IJ.TE OVU DJ.UBR.A.D!!!!
Naslov vezan za vozila, a cijeli navodi u tekstu o jogurtu i pantalonama.
Sad cemo da org BIZNIS!
Dragi KLIX.ovci ne izlazite iz kuca,hodajte po krovovima,dolazi s m e c e. Iz Evrope . .VOZDRA HERZOG IZ KONJICA
Ma nista se nece dobiti s ovim ukinuti ce carinu a cijene ce povecati u ostalim drzavama EU.
eeee bas su ukinuli ono na odredene mlijecne proizvode npr.mlijeko namazi meso pa imal jos sta od zivotinje do to mogu uvest porez na papke i rogove tesko poloprivrednicima uvozice zarazeno meso i ostalo smece...
zna li ko hoce li se ukidati carina iz turske na tekstil?
Ovi koji kažu da se kod nas BAŠ NIŠTA NE PROIZVODI su papci teže kategorije. Očigledno ne vide dalje od svoje mahale ili sela, kakogod. Npr. pola dijelova za VW-Audi grupaciju se proizvodi u BiH: FAD Jelah - kočnice, Enker Tešanj - svjećice, Unico filter - zračni filteri i izduvni sistemi, PREVENT - sjedišta i enterijeri ... itd. itd. Stvar je u tome da država takve proizvođače koji izvoze iz BiH nimalo ne stimuliše, te su prepušteni sami sebi. Ovo su grane proizvodnje u kojima se proizvođači mogu KVALITETOM dokazati i tako im uspijeva da se izbore za svoju koru hljeba, nikako drugačije. Svaka im čast !!! Dalje, za robu široke potrošnje, prehrambene i slične proizvode, neophodno je da država daje stimulacije za to, inače ti proizvođači ne mogu opstati. Mlijeko je mlijeko... bilo ono Milkos ili Dukat. Ali ako farmer koji radi za Dukat dobija cca 1 KM po litri mlijeka, a ovaj za Milkos cca 0.3 KM po litri... e to je već ogromna razlika...