BiH
0

Uhvaćena skupina kradljivaca automobila u Sarajevu

NINA
U Olovskoj ulici, općina Novo Sarajevo, službenici policije Druge policijske uprave oko 22.55 sati u nedjelju primijetili su motorno vozilo marke VW Golf 2 u kojem su se nalazili mladići kriminogene prošlosti.

Kada su ih policajci pokušali zaustaviti, mladići u Golfu su počeli bježati. Policijske ophodnje su otpočele potjeru za Golfom koji se velikom brzinom kretao u pravcu Splitske ulice. Vozilo se zaustavilo u Ulici Emerika Bluma.

Iz Golfa su istrčale tri osobe i počele trčati u pravcu Ljubljanske ulice preskačući zid visine od oko tri metra. Službenici policije su sustigli bjegunce i izvršenim legitimiranjem utvrdili da se radi o višestrukim prekršiteljima zakona: Borislavu Lozi (28) iz Konjica, Nerminu Dizdareviću (22) iz Foče i Elviru Smajiću (27) iz Bijeljine.

Poznato je da je Lozo prije mjesec dana izišao iz zatvora. Za njega se zna da je sklon razbojstvima, provalama, krađama vozila. On u Sarajevu nema stalnu adresu. Elvir Smajić je nedavno deportiran iz Njemačke gdje je uhvaćen u krađi. Pregledom motornog vozila pronađene su ukradene pločice broj 796-M-685, za koje je utvrđeno da pripadaju putničkom motornom vozilu marke VW Golf 2, vlasništvo D. M. iz Ilijaša.

U vozilu su se nalazile i registarske pločice SA 29-A182, otuđene s putničkog motornog vozila marke Kia, vlasništvo OESS-a, noću 5./6. marta, koje je bilo parkirano u Novopazarskoj ulici, općina Novo Sarajevo. Ukradene registarske pločice su namjeravali postaviti na vozila koja su imali namjeru ukrasti, jer policija rijetko zaustavlja vozila s diplomatskim pločicama.

Tri kriminalca su lišena slobode, a protiv njih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.