BiH
0

Uhapšena trojica državljana Srbije zbog krivotvorenja putnih isprava

FENA
Trojica državljana Srbije uhapšena su jučer zbog sumnje da su krivotvorili svoje putne ispave.

Hapšenje je uslijedilo nakon što su službenici Jedinice granične policije Hum, obavljajući kontrolu na međunarodnom graničnom prijelazu Metaljka, na ulazu u BiH, posumnjali da su na ličnim kartama ovih osoba, koje su izdate u Srbiji, fotografije zamijenjene, saopćeno je iz Granične policije.

Riječ je o D. J., rođen 1988. u Pjetershiticama, nastanjen u Prištini, koji je pri kontroli dokumenata dao na uvid spornu ličnu kartu SRJ izdanu 27. decembra 2004. na ime R. Lj., kao i o H.E., rođen 1978. u Dobroshecu, nastanjen u Prištini, koji je posjedovao ličnu kartu SRJ izdanu 17. aprila 2006. na ime R.S., rođen 1964. u Grejkovicama, općina Suva Reka, Stvarni identitet ove dvojice je utvrđen na temelju ID UNMIK.

Sumnjiva fotografija je uočena i kod treće osobe, koja je graničnoj policiji predočila ličnu kartu SRJ izdanu 30. oktobra 2005. na ime K.N.

Po naredbi dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Trebinje sva trojica su uhapšena, a sporni dokumenti oduzeti i poslani na vještačenje u Sarajevo. Utvrđeno je da su sporne lične karte djelomično krivotvorene.

Uhapšeni su predani Okružnom tužiteljstvu Trebinje.