Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos jedan razlog za ne povracanje hrvata; Tokom prvenstvene utakmice fašistička obilježja na Pecari. Ko bi vas i trpio.
I Gradimir nakon sto godina direktorovanja se osjeća ugrožen.Žalosno za ovog svestranačkog čovjeka.
OPET KARDINAL NAASAO NOVOG LJUBAVNIKA PA MU TRENA JOS EJDAN STAN
A sta je tu sporno majmuni na sve vi imate komentare covjek govori istinu grad ljaksofona i krkanluka
50. Biskupska konferencija je trebala nastaviti listu mjesta u kojima su ugrozena ljudska prava. Ako su to samo Sarajevo i Banja Luka, gdje se jos nije vratilo 25% hrvata, to onda ne predstavlja tako veliki problem. Zbog toga bi lista trebala da izgleda ovako; Ugrožena ljudska prava u Sarajevu, Banjoj Luci, (nije se vratilo jos oko 25% hrvata) Zagreb, Sisak, Rijeka, Split, Zadar, Ogulin, Otocac, Glina, KNIN, Gospic, Petrinja i jos ko zna koliko gdje se vratilo manje od 5% srba i nehrvata. BISKUPI bi trebali znati da je KRIVOKETSTVO grijeh.
Neznam odkud prosipaš ovakve zastrašujuće priće po portalu ali ako imaš takva saznanja i dokaze zašto to ne prijaviš na mjestu gdje to treba? Postoje institucije koje se bave počinjenim zločinima.
Evo i nas Kardinale da pripomognemo.
Izdrzi Uzoriti jos malo, stizu Dragance, Leo i Ivo Miro, tri (ili cetiri) stozerna (Dodikova) Hrvata, da ti pomognu u borbi protiv uzgrozbe koju nad hrvatskim pukom provode teheranski Turci potpomognuti Al Kaidom.
S.K. i K.K. sutradan su krenule da prijave silo.vanje u policiju u Pazariću, a putem ih je napao komšija Kemo Šarić. U policiji u Pazariću, kada su prijavile silo.vanje, inspektor i policajac Mujo Fatić rekao im je: \"Šta hoćete, ostale ste žive\". \"Nisam se udavala, ostala sam osramoćena, bez kuće i budućnosti\", kaže S.K. u iskazu, navodeći da je obolela od raka. K.K. je u svom iskazu potvrdila priču S.K., navodeći da su joj u kuću upala dvojica, koji su preko lica imali crne čarape, silo.vali je uz pretnju nožem - jedan, a zatim i dr.ugi.
Nakon silo.vanja pomokrio se po njoj Dvojicu braće daktilografkinje S.K. iz Pazarića kod Hadžića u maju 1992. godine uhapsili su muslimanski vojnici i odveli u logor Silos u Tarčinu, a ona i majka ostale su u kućnom pritvoru i svakodnevno maltretirane. Drugog septembra 1992. ova devojka i njena majka zatekle su u kući K.K, gde je bila i dvogodišnja kćerka i svekrva te K.K. Oko ponoći na vrata su im zakucala dvojica muslimanskih policajaca i zapretili da će ubaciti bombu ako ne otvore. Kada su ušli, pretili su nožem da će da ih zak.olju, a potom su izveli K.K. i sil.ovali je, a posle su izveli i S. K. I nju su silo.vali. Jedan je nožem rasekao spavaćicu, malo zasekao iza vrata, pa je krvarila, a nakon seksualnog iživljavanja nad njom, pomokrio joj se na glavu, udario je nogom i šutnuo.
Udovica B.A.J., majka dvoje dece, stanovala je u ulici Đure Đakovića, a u podrumu te zgrade više puta je sil.ovana, sa još osam žena iz iste zgrade, koje su bile zatvorene tu od juna 1993. godine. Početkom 1992. počela su uznemiravanja, upadi u stanove, pljačke... Odveli su joj muža, koga više nije ni videla, rekli su da je pog.inuo, a u proleće 1993. godine sve Srpkinje iz njene zgrade smestili su u podrum te zgrade. Bilo ih je osam. Ona bila najmlađa, a bilo ih je i starijih od 60 godina. Prvo su napastvovali Ružicu (60 godina) jer je protestovala zbog neljudskog ponašanja, a onda su počeli da ih sve sil.uju, danju-noću, uz tuču, pretnje noževima da će im seći dojke, uši i druge delove tela. Jedna žena, najstarija, imala više od 60 godina, umrla je nakon zadobijenih batina (u avgustu 1993).
Izašla je iz tog zatvora u maju, na intervenciju muslimana E.T. - muža njene koleginice. Ostala je trudna. A kad je bila u drugom mesecu, otišla je u bolnicu na Koševu da abortira. Međutim, rekli joj da će to uraditi ako pristane da dođu novinari i da kaže da su je sil.ovali Srbi. Lekar se zvao A. N. U novembru 1992. godine stigla je u Beograd, porodila se 21. novembra u GAK-u, u Višegradskoj ulici. Rodila je žensko dete, koje nije htela da prihvati. Lečila se u psihijatrijskoj bolnici \"Laza Lazarević\" u Beogradu, a psihijatrijski nalaz od 21. novembra 1992. godine glasi: \"Od euforije do utučenosti. Plače. Govori: Dete ne mogu da vidim, to ne mogu da podnesem, to me podseća na sve što sam preživela\".
Ispovesti Srpkinja sil.ovanih u Sarajevu ispovesti Srpkinja koje su tokom građanskog ra.ta u BiH 90-ih godina si.lovali muslimani – pripadnici Armije BiH, komšije i poznaninici. Frizerka S.K. (1970) poznavala je Ismeta Bajramovića Ćelu odranije, hteo je da se sa njom \"zabavlja\", a ona ga odbijala. Nju su 25. aprila 1992. na ulici, dok je išla s drugaricom, zaustavili Ćelo i još dvojica muslimana, zatvorili je u šupu, kraj jedne kuće u Pofalićima. Tu je bila i devojčica Jelena, koju su takođe sil.ovali, kao i još devojaka, kojima je čula glasove. Tu su bila desetorica muslimana, tzv. \"ljiljani\", sa nadimcima: Alibaba, Kemo, Ari. Ćelo joj rekao: \"Ipak ćeš biti moja, kučko, treba vas poub.ijati, bolje niste zaslužili. Vi ste pogan narod, treba vas uništiti\", pokidao je odeću sa nje i sil.ovao je. On i još sedmorica.
Sramna politizacija sudskih presuda.
kad se maknu idioti tipa hodza;biskupa,patrijarha iz svakodnevnog politickog zivota tad ce biti i drzave.licno me zaboli za sve doreda ;sta je sa sirotinjom koja nema satora a kamoli stan.ovi su se klosari nahapali elem kad je u ovom slucaju njemu zagustilo i pravna drzava pokucala na vrata on ugrozen.mamu ti j.e.b.e.m duhovnu i tebi i ostalim reprezenitima usranih vjera u bih