Historijski muzej
7

Udruženje INDI+E organizuje Forum "Mogućnosti i izazovi BiH u EFAP-u i EIT KIC-u"

I. M.
Forum "Mogućnosti i izazovi Bosne i Hercegovine u EFAP-u i EIT KIC-u"
Forum "Mogućnosti i izazovi Bosne i Hercegovine u EFAP-u i EIT KIC-u"
Udruženje INDI+E u partnerstvu sa Historijskim Muzejom BiH i EFAP Evropski forum za napredne prakse (European Forum for Advanced Practices)/COST organiziraju forum "Mogućnosti i izazovi Bosne i Hercegovine u EFAP-u i EIT KIC-u".

Udruženje INDI+E (Inovacija, dizajn + edukacija) u partnerstvu s Evropskim forumom za napredne prakse (EFAP) i COST-om (Evropska saradnja u nauci i tehnologiji COST) s ponosom najavljuje nadolazeći forum "Mogućnosti i izazovi Bosne i Hercegovine u EFAP-u i EIT KIC-u" ( EIT Evropski institut za inovacije i tehnologiju; Zajednice znanja i inovacija KIC EIT KIC).

Događaj će se održati 22. juna 2023. godine od 10:00 do 16:00 sati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, također partnerskom institucijom u ovom projektu.

INDI+E, novoosnovana organizacija posvećena poticanju inovacija, dizajna i kreativne edukacije, te razvoja kreativne idnustrije u BiH generalno, pokrenula je saradnju s EFAP-om (COST), kojim rukovodi NTNU Norveški univerzitet za nauku i tehnologiju. Forum ima za cilj potaknuti dijalog i istražiti potencijalne saradnje između umjetničkih istraživača, akademika i kreativnih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine te sudionika EFAP-a iz zemalja EU-a, UK i Izraela. Forum će poslužiti kao platforma za komunikaciju o potencijalima i izazovima jednog dijela kreativne zajednice u Bosni i Herecgovini, a koji u velikom dijelu reflektira ukupno BiH stanje.

U INDI+E-ju vjeruju da se okupljanjem stručnjaka i profesionalaca različitih kreativnih ekspertiza iz Evrope i BiH može potaknuti zanimljivu diskusiju na temu izazova s kojima se suočavaju sudionici iz BiH, ali i evropskih kreativnih praksi i obrazovanja, te potaknuti buduću komunikaciju i aktivnije uključivanje neiskorištenih, potencijala. Forum "Mogućnosti i izazovi Bosne i Hercegovine u EFAP-u & EIT KIC-u" nudi vrijednu priliku za razmjenu znanja I povezivanje učesnika.

Unatoč skromnim mogućnostima i ograničenoj podršci, Forum u Historijskom Muzeju BiH sigurno će pružiti inspirativno okruženje za angažovani dijalog, dinamičnu razmjenu iskustava i omogućiti potencijalna partnerstva. Gosti i domaći učesnici imat će zanimljivu priliku sagledati naš kreativni pejzaž te barem djelimično potaknuti neke nove i eventualno produktivnije diskusije o kreativnim industrijama u BiH.