BiH
0

Udruženje "Dom": Sudija Salihović ne govori istinu ili je neupućen u rad suda

FENA
Udruženje građana za zaštitu nosilaca stanarskog prava na nacionaliziranim i privatnim stanovima "Dom" tvrdi kako su netačne izjave predsjednika Općinskog suda u Sarajevu Gorana Salihovića u vezi sa zabranom uknjižbe otkupljenih nacionaliziranih stanova.

Kako se navodi u saopćenju Udruženja, Salihović se poslije dugo vremena oglasio povodom ove zabrane i sav problem prebacio na rad referenata. Tvrdi da nije zaustavio uknjižbu i da mu nije poznat sadržaj pisma pomoćnika ministra pravde Džemaludina Mutapčića.

Udruženje građana “Dom” smatra kako sudija Salihović ne govori istinu ili je totalno neupućen u rad Suda i svojih službenika, "što je ipak malo vjerovatno".

Udruženje navodi i kako su njegovi članovi koji su podnijeli zahtjev za upis u grunt ovih dana počeli dobijati rješenja kojim se odbija upis, uz obrazloženje da nije dodijeljen zamjenski stan, te se u roku od 15 dana upućuju žalbom na Kantonalni sud.

Istovremena uknjižba nacionaliziranog-zamjenskog stana se odnosi samo na stanove u vlasništvu vakufa, zadužbina i legata, a sve ostalo predstavlja zloupotrebu i kršenje zakona za šta je potrebno pokrenuti disciplinski postupak protiv sudije Salihovića, stav je Udruženja "Dom".