BiH
17

Udarna grupa za borbu protiv terorizma danas se sastaje sa direktorom CIA-e Johnom O. Brennanom

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direktor CIA-e John O. Brennan, koji je sinoć stigao u Sarajevo, danas će obaviti nekoliko važnih razgovora sa čelnim ljudima policijskih agencija u BiH, a između ostalog i sa Udarnom grupom za borbu protiv terorizma.

Glavna tema današnjih susreta bit će sigurnosna situacija u BiH, borba protiv terorizma i mogućnosti BiH u borbi protiv terorizma.

"Danas će vjerovatno doći do sastanka Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa direktorom CIA-e, a tema će biti terorizam", kazao je za Klix.ba član grupe Aljoša Čampara.

To su također kazali i iz Tužilaštva BiH, a kada će sastanak biti održan za sada nije poznato.

Udarnu grupu za terorizam čine Perica Stanić, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), tužitelj Tužilaštva BiH Dubravko Čampara, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH Mirsad Vilić, policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

John O. Brennan je na čelu CIA-e od 2013. godine, a prije toga bio je glavni savjetnik američkog predsjednika Baracka Obame za borbu protiv terorizma.