BiH
1

U Zenici stanovi i dalje bez dovoljno toplote za grijanje

FENA
Zbog većih tehničkih problema na parnom kotlu u kompaniji ArcelorMittal, koja proizvodi toplotnu energiju za grijanje grada Zenice, od četvrtka je reducirana isporuka toplotne energije za daljinsko grijanje stanova i poslovnih prostora.

-Budući da radovi na saniranju posljednjeg kvara na parnom kotlu nisu u potpunosti završeni, potrebno je nastaviti s neophodnim radovima zbog čega će isporuka toplotne energije za grijanje grada biti reducirana. Više informacija o vremenu potrebnom za sanaciju imat ćemo naknadno - saopćili su iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

Kvar na velikom kotlu, u pogonu Energetike, je znatno složeniji nego što se pretpostavljalo i kompanija je bila primorana zaustaviti rad kotla u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

Odmah je bilo najavljeno da će Zeničani od subote uvečer ponovno imati tople radijatore, ali kvar nije otklonjen.

Radovi na saniranju kvara su u toku, a kada se može očekivati završetak i normalizacija u isporuci toplotne energije bit će poznato tokom dana.

Temperatura zraka u Zenici je oko 15 stepeni celzijusa, a u naredna dva dana se ne predviđa značajniji pad temperature zraka.