Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tvrtkova povelja od 1354. godine je nepobitan dokaz da Tvrtko sam za sebe kaze da je Bosnjak.
Ja sam Bosnjak, a koje sam vjere i da li sam uopste religiozan je moja licna stvar. A Herceg, Herzog, Hertug, Duke ili Dux je jedni i znace vojskovodja, a ujedno i asociraju na moju dragu Hercegovinu.
Pa mogu ti reci da se cesto pojavljujem na bijelome konju. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I krv svoju za BiH moju! 💓
Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja do Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroza svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago
Znao je to Safvet beg fino reci. Najveci prioritet svakog Bosnjaka mora biti obnova i ocuvanje bosnjackog nacionalnog identiteta. To je na prvo mjestu i dok se to ne shvati, uvijek ce nam prijetiti barbarske horde unutar i van BiH.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vidim dežurne uje i četalji orgijaju u komentarima :-D Ma pjenite, ništa drugo vam i ne preostaje već da pjenite, a Bosne je bilo i biće sve dok je Bošnjana. Više nikad nećemo dozvolit da nam neko drugi kroji sudbinu, nit da nam nameće svoju lažnu historiju i svoj lažni jezik.
Efendija nam tu i tamo zaluta u širk i ćafirluk, što jest-jest ...
e narode trebali smo 90-ih slaviti Tvrtka
stari, stari naziv za sve stanovnike bio je bosnjani, pa lijepo kazu bosnjak katolik, bosnjak pravoslavac, bosnjak musliman i tako dalje., pozabavite se malo istorijom pa ce te vidjeti.
Hrvat.
Zašto se Hrvati zovu imenom Tvrtko, a zašto nema Bošnjaka koji se zovu Tvrtko?? :)
Ima mnogo Bošnjaka koji se zovu Tvrtko, a nećeš nać' nijednog pravog Hrvata iz Hrvatske s tim imenom. Zašto? Zato što je to bosansko ime, samo što su bosanski katolici pod uticajem hrvatskog nacionalizma zbog vjere promijenili i naciju.
...cera bolan, nisi ti tito pa da moreš istovremeno na obje stolice...
Čitam komentare i ne mogu vjerovati ne zna se ko više izmišlja ovi u Visokom il komentatori :D
zadao alija velike glavobolje i probleme svom narodu,kad im je dao ime bosnjaci.. sad se provlace nekakve veze bosnjaka,koji vape za turskom,islamom i bliskim istokom, sa srednjovjekovnom bosnom.. a sam cerić je rekao, turska je naša mati,tako je bilo i tako ce ostati... apsurd do apsurda.
hahahah, nova u nizu gluposti. austrija je na ove prostore dosla prije 150 godina, a katolicanstvo ima mnogo mnogo dulju tradiciju na ovim prostorima.. kako to da je kraljica katarina proglasena blazenom u rimokatolickoj crkvi?
Veliki dan, ali nema ga potrebe unižavati plasiranjem da je krunisan u Milama kada izvori svjedoče da je čin krunisanja izvršen u manastiru Mileševa - primio Nemanjićku krunu i zato je i mogao nazivati se kraljem Srbije...
Nekako stidljivo se izbjegava reći istinu da su turski okupatori uništili bosansku državu, na prevaru uhvatili kralja i odrubili mu glavu. Da li su u pitanju kompleksi ili nešto drugo ne znam..Bosnu su izdali danasnji novokompanovani srbi i hrvati u Bosni koji su do juce bili Bosnjaci pravoslavci i katolici ! SLAVA BOSNI ! KINGDOM OF BOSNIA ! PUKNITE DUSMANI !
Slazem se s tobom, da su Turci stavili Bosansku drzavnost na stand by, ukinuli kraljevinu, pismo itd.
Ma odrubili mu glavu jer je on izazvao krvoproliće zbog kojeg je došlo do intervencije Turske.Prevjerio se na katoličanstvo i priklonio Papi ,pa bogumilski didovi su tražili njegovo smaknuće.
Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja do Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroza svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago
SLAVA BOSNI ! SLAVA TVRTKU I SVIM BOSNJACIMA !
Visoko ima puno toga za ponuditi kao turisticki proizvod ali nazalost sve se usmjerilo na piramide koje mozda imaju mozda nemaju. Ukoliko se na kraju ispostavi 100% da nema onda ce Visoko biti poznato po tome a sve ostalo sto ima propade zbog toga!
Zlatni dukati - U MOM SELU ŠIROK ŠOR ♫ TENA ♫ POT…: http://youtu.be/DsFqNDv6MzA