FUP
0

U višemjesečnoj akciji privedeno pet osoba zbog zloupotrebe droga

FENA
Nakon višemjesečne istrage koju su na području Srednjobosanskog kantona provodili službenici Federalne uprave policije u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona 17. juna priveden je B. P. (1982.), rođen u Travniku, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Prethodno su, u okviru iste akcije, privedeni J. M. (1980.), D. T. (1982.), V. S. (1980.) i S. K. (1980.), svi rođeni u Travniku, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

Naime, postoji osnov sumnje da je B. P. na području grada Zenice nabavljao heroin koji je potom prepakivao i preprodavao na području Srednjobosanskog kantona.

Policijski službenici priveli su B. P. u trenutku dok je prodavao drogu, a pretresom su kod njega pronašli pet staniolskih paketića heroina, drugih predmeta s tragovima droge, te nekoliko telefonskih kartica za koje se sumnja da su korištene prilikom ostvarivanja kontakata s dobavljačima i konzumentima droga.

"Postoji osnov sumnje da su J. M., D.T., V. S. i S. K. drogu nabavljali od B. P. kod kojih su policijski službenici pretresom pronašli pet paketića od alufolije s heroinom, te druge predmete pomoću kojih konzumenti uživaju drogu. Svi oduzeti predmeti i uhapšene osobe predati su uz službeni izvještaj nadležnim kantonalnim tužilaštvima na postupanje. U toku su aktivnosti o ovom predmetu", navodi se u saopćenju Federalne uprave policije.