Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zaista posebno mjesto po svemu! Ko god nije posjetio ovo mjesto neka to cim prije ucini... biser nase zemlje
Mevlud nema utemeljenja u islamu.
prva tri stoljeća islama to niko nije obilježavao. U to, sa sigurnošću, ulaze i četiri poznata imama mezheba Ebu Hanife, Malik, Šafija i Ahmed jer, poznato je da je najmlađi od njih, imam Ahmed, umro u drugoj polovici trećeg hidžretskog stoljeća (241.god.), a mevlud su oficijelno prvi uveli vladari jedne šitske sekte (Fatimije) 362. god. po Hidžri, i to u Kairu.
Bosnjaci su vjerski nepismeni i imanski neupuceni. Slijede islam tradicionalno, a ne iz ubjedjenja, kojem mora prethoditi spoznaja. Vecina nikad nije ni procitala Kur’an. A zar mozes vjerovati ispravno ako ne znas sta se od tebe trazi? Zato vole ove stvari jer drugi “odradjuju poso za njih”. Oni su zadovoljni da budu “publika”. Zato ogroman broj njih ne obavlja namaz, bez kojeg nema vjere.
tradicija je kada se nesto dogadja bar u 5 generacija, a ne kad neko uzjase na vlast, a i sam se cudi da mu se to desilo, pa onda organizuje neke pomene. za koje nikda niko cuo nije, osim podobnih i onih koji imaju ambiciju da to postanu
Od svih buna najbolja je buna protiv dahija
Besposličarima samo bacajte pricu o imaginarnim bogovima, i sve ce biti u redu. Marvo neradnička od naroda. Evropa nam se smije...
Jesu li naplacivali ulaz?
vako mi u tesli sinoc hahahah razlokali se
bidat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Znate li da su Hrvati Bunjevci dobili ime po rijeci Buni, navodno ih je dosta odatle vuce porijeklo
Ok, dešava se
Zar nije interesantno kako je selefizam krajnje selektivan i time licemjeran. Ne vidim niti jednog glasnogovornika istog da hoda na kamili, obucen u abaju i da ne koristi tehnologiju (shodno zivotu u 7 stoljecu), ali vidim more njih koji bi da pricaju o zenskoj nozi i obrvi i ispravljaju tudji ibadet i odnos s Bogom.
Glup si.
Pa nije valjda selefizam pokret o odjeći i obući,ili o materijalnim stvarima,valjda je o vjeri
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Poseban doživljaj u tom ambijentu. Znaju oni koji su bili. Oaza mira, duhovnog uzdizanja i opuštanja u ova stresna vremena.
Jedina novotarija za ovu zemlju je uvoz selefijske ideologije u toku i nakon rata.
hoće li i to hdzz zabranit kao i skokove sa starog mosta.
sufijska, novotarska posla