BiH
0

U ulici Hamdije Kreševljakovića izmjene u gradskom prijevozu

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Zbog sanacije kolovoza i pločnika u ulici Hamdije Kreševljakovića od 14. do 19. septembra od 00.00 do 24.00 sata doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza, saopćeno je iz "GRAS"-a.

U skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, trolejbuske linije br. 101 Otoka, 103 Dobrinja i 104 Ali-pašino Polje koje saobraćaju do Trga Austrije preusmjeravaju se preko okretnice Jezero, a minibuska linija br. 59 Skenderija-Širokača-Bostarići iz pravca kretanja prema polaznom stajalištu Skenderija te na ulice Vrbanja i Hiseta (Most "Suade i Olge") i most Skenderija, uz obavezno korištenje stajališta Marijin-Dvor.

Minibuska linija br.62 Drvenija - Velešići saobraćat će do terminala Park, autobuska linija br. 18 Drvenija - Pofalići saobraćat će do trolejbuskog stajališta na Skenderiji te iz smjera kretanja od Pofalića prema Skenderiji saobraćat će ulicama Vrbanja i Hiseta, uz obavezno korištenje stajališta Marijin-Dvor.

Autobuska linija br. 41 Drvenija - Gornji Velešići saobraćat će do trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume te iz povratnog smjera kretanja ka polaznom stajalištu u ulici Hamze Hume saobraća ulicom Hiseta uz obavezno korištenje tramvajskog stajališta Marijin-Dvor, saopćeno je iz "GRAS-a".