Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto u nas cvjetaju ruze
Pored ovako "prakticne" Federacije pricati o RSu je smijesno. Ko je preuzeo klix? SDA?
je l znate vi osnovnu matematiku u Sarajevu ? Kako 28.5 odsto od 150.000 može biti 5.100 zaposlenih u Vladi iVladinim institucijama RS ?
Ovdje, kao i uvijek nacionalisti (ured sve balavci koji nisu dozivjeli rat), daju nestrucne izjave. Dobro je sto se kaze koliko se trosi novca. Treba se transparentnost jos vise povecat. Jedan primjer, investiciski proracun. To svaka opcina u ch, aut, ger, ... mora da napravi ako hoce da gradi skolu, kupi vozilo ili kompjutere. Takav proracun se stavi, nakon okoncana investicije, na stranicu opcine. A u bih sve je tajna. Drugi primjer, svaka opcina je duzna da cisti ulice od snijega. U sarajevu nezna se ni ko pije ni ko placa; namjerno! bih-ekonomija moze se zahvalit bh-gradanima iz inosta. Od ovog ustroja drzave profitiraju samo lopovi koji se sad nazivaju politicarima. A podjele nemoze bit, oba entiteta su podjeljena kod brckog. A krsenje mirovnog sporaz. znaci ukidanje istog. Ovo me sjeca na cuku koji ganja svoj rep, sve se okrece u krugu, sve dok narod ne ustane
ako nas iz krize ne izvuku Dodickovi voćnjaci neće ni još jedan telekom Genocidaške
genocidnim Servima uvijek je potrebno objasniti pojam poturice,dakle opet idemo ispočetka, ko su poturice? poturice su Srpkinje koje su se poturale pod turske janjičare, ne pod prave turske vojnike koji su služili časno disciplinovano i uredno i koji se nisu htjeli prljati od te us.r ane g.u.z.i.c.e srpskih snaša..srpkinje su zapravo j.e.b.a.v.a.l.i janjičari, vojni red koji su sačinjavali srpska djeca o kojima se u djetinstvu brinuo turski dvor u socijalnim ustanovama..ta srpska djeca su kasnije kad odrastu postajali janjičari koji su za pare ratovali protiv kršćana u Europi, i gdje god su stigli guzzili kršćanske žene, a najviše Srpkinje,tako su janjičari guzzili svoje m.a.jke, sestre i bliže rodice, otuda i razlog zašto su Srbi takva degenerativna rasa i izrod,a to i potvrdjuje činjenicu da svi napori turskog dvora za pripitomljavanjem srpskog gena u ovim socijalnim ustanovama su ostali uzaludni !
Niko ne voli Republiku Srpsku kao naše komšije iz Bosne; sa toliko brige, žara i majčinske ljubavi, da je to dirljivo.
U federaciji je to sve isto, samo deset puta kantonalno vise...
Komentar ti je skoro pa na mjestu ali taj NICK nikako. Komšo Republika BiH ne postoji! Kako su je priznali tako su je i poništili 1995 a priznali RS. Živiš u prošlosti jer sjećaš li se kako ste i kad osnovali Federaciju. Upravo takvim komentarima i epitetima (blentitet...) daješ validnost političarima da siju mržnju po BiH i da skreću teme sa realnih problema da bi se održali na dobrim pozicijama. Samo u.s.r.a.n.a. motka i evolucija a nikako REvolucija može pomoći da se ti više ne lošiš na R BiH već da shvatiš da je Doboj u RS/BiH i gledaš kako kvalitetnije ti i tvoj narod da žive!
nabijem vas sve redom i jedne i deuge i trece,meni je super u americi!!!pozdrav klosari!
Vi bi ste gospodine trebali da shvatite da je čobana, priprostih i poludivljih bilo na obje strane. Eto, recimo, Vaše urbano razmišljanje ja podržavam. Da li bi ste Vi podržali moje mišljenje o Vašim vojnicima koji su se fotografisali sa odsječenim glavama? U k.u.r.c.u. je kompletna BiH a ko je tome kriv? Političari iz FBiH i RS, ili oni iz "zajedničkih institucija"? Kriv je narod jer su političari ogledalo naroda. PA TO IMA SAMO KOD NAS. A MI NARAVNO SVE TO DOPUŠTAMO. MISLIM NA PLATE DRŽAVNIH INSTITUCIJA, VOZNI PARK I DODATNA PRIMANJA (regres, prevoz, ogrev, zimnica...). Ali eto mi, NAROD smo tolike bene da je lakše "napucati" priče i farse iz entiteta o nekakvoj ugroženosti nego se posvetiti rješavanju realnih problema. Oni nas gledaju kroz zatamnjena stakla audija i mole Boga da NAROD ostane G:L:U:P kao što jeste. Srećan Badnji dan Pravoslavcima a Uzdravlje svima.
nit je onima u federaciji bolje jer je u rs-u losije nit ce u rs-u biti bolje zato sto u federaciji nije nista bolje. Administracija je sva u pet deka razlike i po pameti i po postenju a da kantoni su rak rana na federaciji laze ko kaze da nisu. Kanton ko malo veca mahala u kakvom velikom gradu a imaju administracije ko kineska armija vojnika.
Hvala kliksu sto je postao megafon moje SDA. Uz ovakvo izvjestavanje uvjericemo narod da ima gorih od nas i onda "snaga Bosne" ostaje na vlasti jos 20 godina najmanje.
Sreca, kod nas u Federaciji je bolje zaposlenim u realnom sektoru, male su razlike u platama.
Samo upiremo prst u RS, a prvo treba pomesti svoju avliju i očistiti smeće pa tek onda se pitati za komšijino smeće Pa ljudi i nezanju da smo mi u Federaciji gori nego u jednoj državi. Toliko su nas zadužili da pojima nemamo, imamo najviše madih penzionera nego u čitavoj EU , adimistracije na jednog radnika u privredi dođu tri do četri penzionera i dva admiistrativna radanika. Pa sada već imamo fiskalnih problema tako da još i da smanjimo plate i penzije za 10% nećemo održati fiskalnu politiku odnosno buđet u 2013.godini zato što su pristigli dugovi od predhodnih zaduženja MMFa.
VIC DANA Dobio Bosnjak novi posao.Buduci sef mu kaze:"Sada ti je plata 600KM, a kasnije ce biti 1000km.'' Bosnjak sretan i odgovara mu:''Hvala,ja cu doci kasnije''
Jedno radno mjesto u velebnim zgradama Vlade RS raspolaže sa 24 m2 pa i pored toga za ostale agencije i dislocirane kancelarije se troši oko 10milijuna ekstra umjesto da se rasporede na one silne kvadrate