BiH
26

U Pionirskoj dolini zasađeno stablo kakvih malo ima u Sarajevu

FENA
Međunarodni dan mira danas su u Sarajevu, u Pionirskoj dolini obilježile mlade Sarajlije i djeca te uz druženje, igru i zabavu poslali svijetu poruku mira.

Brojni roditelji s djecom već u jutarnjih satima boravili su u Pionirskoj dolini, gdje su zajedno sa svojim sugrađanima uživali u zajedničkom boravku u prirodnom ambijentu.

Današnje druženje bilo je dio Sedmice izgradnje mira pod simboličnim sloganom "Osjeti snagu mira" koju su provodili Mreža za izgradnju mira i Međunarodni centar za mir, a koju je podržalo i preduzeće "Park".

Po riječima predstavnika Mreže za izgradnju mira Ševke Bajića, samo zajedno, u ljubavi i toleranciji te poštivajući jedni druge, kao što je to danas bio slučaj, može se izgraditi mir i ostvariti slogan "Osjeti snagu mira".

Uspomenu na današnji dan predstavljat će novo stablo celtis australis, čijih primjeraka u Sarajevu ima malo, a kojeg su mlade Sarajlije zajedno sa predstavnicima Mreže za izgradnju mira, Međunarodnog centra za mir i preduzeća "Park" zasadili u Pionirskoj dolini, saopćeno je iz KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo.