BiH
0

U općini Cazin zaposleno 56 volontera-pripravnika

FENA
Cazin
Cazin
U Cazinu su danas potpisani ugovori sa volonterima-pripravnicima koji će narednih godinu dana raditi u općinskom organu uprave, javnim preduzećima i ustanovama i tako regulisati pripravnički staž i ostvariti prva radna iskustva.

Sutra počinje raditi 56 volontera-pripravnika, od kojih 38 u općinskom organu uprave, a 18 u javnim preduzećima i ustanovama.

Općina Cazin svake godine planira sredstva za ove namjene, a ove se godine na konkurs javilo više od 100 mladih sa evidencije Biroa za zapošljavanje Cazin.

Mladi i obrazovani ljudi na ovaj će način steći radno iskustvo koje im je neophodno prilikom traženja stalnog zaposlenja.

Ugovore sa volonterima potpisao je načelnik Općine Nermin Ogrešević, koji je uz čestitke mladima istakao značaj ulaganja u obrazovanje i stvaranje povoljnijeg ambijenta za mogućnost njihovog većeg zapošljavanja.

"Ove smo godine povećali broj volontera jer postoji interes s obje strane. Razmišljamo i o novom ciklusu, a ovo je najbolja prilika za njihov dalji poslovni napredak jer, na ovaj način, uz potrebno iskustvo stiču i pravo kasnijeg apliciranja na pozicije u državnim službama", kazao je načelnik Ogrešević.

Prezentirajući mladim volonterima stanje u općini Cazin, pozvao ih je na kreativnost u radu i istaknuo da je ovo prilika da svoja stečena znanja primjene u praksi i tako se profesionalno nadograđuju, prenosi RTV Cazin.