Premijerno izdanje
7

U nedjelju Vesela nedjelja u Domu mladih

Klix.ba
U nedjelju 25. novembra u Domu mladih sa početkom u 11 sati bit će održano premijerno izdanje projekta za djecu i porodicu Vesela nedjelja.
"Riječ je o do sada najvećem multimedijalnom događaju u našem gradu koji će djeci i njihovim roditeljima pružiti višesatnu zabavu uz niz kreativnih radionica, koncertne nastupe te nezaboravan show program", najavljuje Ognjen Džinić projekt menadžer kompanije Tropik.

U prvom izdanju Vesele nedjelje najmlađi ce uživati u koncertnoj promociji albuma za djecu "La, La, Laa" koji će izvesti solisti i hor osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo. Radi se o autorskom projektu Dženana Selmanagića koji sadrži jedanaest pjesama i devet kratkih priča koje je ispričao Zijah Sokolović.

"Kada sam počeo komponovati muziku za album LaLaLaa osnovna ideja mi je bila da promovišemo talenat djece za muziku kroz koncertni vid promocije albuma. Beskrajno me raduje sto će naš projekat biti dio programa Vesele nedjelje što ćemo biti u prilici mališanima približiti naše pjesme", kazao je Selmanagić.

“Za djecu Sarajeva pripremili smo niz radionica kojima želimo zabaviti i obrazovati. Mališane će posebno obradovati gigantske verzije družtvenih igara Čovječe ne ljuti se i Twister. Sve navedeno zaokružiti ćemo druženjem sa omiljenim likovima iz crtanih filmova” najavljuje Maja Radovanović, koordinatorica Tropik event tima.

Ulaznice po jedinstvenoj cijeni od 5 KM u prodaji su na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Plato Skenderija, ulaz u Dom mladih svaki dan od 09:00 do 17:00 sati
  • Blagajna BKC- svaki dan od 10:00 do 18 : 00 sati
  • Ulica Ferhadija- kod Gradske tržnice svaki dan od 08:00 do 16:00 sati